Vanaf 2024 organiseert Stad Oostende huis-aan-huisophaling Groente-, fruit- en tuinafval

Vanaf 2024 mogen huishoudens en bedrijven geen bioafval meer verzamelen in de restafvalzak. Daarom organiseert stad Oostende vanaf 1 januari 2024 een huis-aan-huisophaling van Gft-afval in zakken van 40 liter. De prijs per zak zal 0,50 euro bedragen en de ophaling zal tweewekelijks gebeuren.

De Vlaamse overheid heeft beslist dat er vanaf 2024 geen bioafval (Gft) meer in de restafvalzak mag worden verzameld. Deze verplichting geldt voor particuliere huishoudens, maar ook voor bedrijven. Het gaat onder andere over schillen, resten van groenten, fruit en aardappelen, vlees- en visresten en eierschalen, alsook onkruid, klein snoeiafval, bladeren en gemaaid gras.

Stad Oostende zorgt ervoor dat het Gft-afval aan huis wordt opgehaald én dat er geen bijkomende kosten zijn voor de Oostendenaars. Integendeel, het wordt goedkoper. Een Gft-afvalzak van 40 liter zal slechts 0,50 euro kosten. Voor een restafvalzak van 30 liter betaal je 0,70 cent. Zo wordt Gft-afval laten ophalen voor de Oostendenaars goedkoper.

Er zal een vaste ophaaldag per sector komen voor gft-afval. De wekelijkse ophaling van restafval blijft behouden.

Meer info over composteren en gft-afval op www.oostende.be/compost.

Gepubliceerd op vrijdag 3 december 2021 14.00 u.