Vanaf 25 mei kunnen CAZ en KAZ opnieuw een aantal leerlingen ontvangen

Na weken van lesgeven op afstand, mogen het Conservatorium aan Zee (CAZ) en de Kunstacademie aan Zee (KAZ) vanaf 25 mei hun werking op school gedeeltelijk opnieuw opstarten.

Na weken van afstandsonderwijs gaven de Minister van Onderwijs en het Departement Onderwijs recent groen licht om de lessen terug op te starten, weliswaar op beperkte schaal.

Uiteraard zullen bij de heropstart van de Kunstacademie aan Zee en het Conservatorium aan Zee alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen worden nageleefd. De gezondheid en de veiligheid van leerlingen en leerkrachten staan immers voorop.

Daarom verloopt de heropstart in verschillende fasen.

  • Vanaf maandag 25 mei is één-op-één-onderwijs mogelijk voor leerlingen die willen doorstromen naar het hoger kunstonderwijs. Zo kunnen de leerkrachten van het Conservatorium en de Kunstacademie deze leerlingen helpen voorbereiden op hun eerste jaar hoger kunstonderwijs en de eventuele toelatingsproeven.
  • Vanaf dinsdag 2 juni bestaat de bijkomende mogelijkheid dat leerlingen naar school kunnen komen om er te werken of studeren. Dat zal alleen kunnen op afspraak, en als het organisatorisch haalbaar blijkt.
  • Vanaf maandag 8 juni kan een beperkte groep leerlingen naar school komen voor één-op-één-onderwijs.

Beide scholen blijven ook zorgen voor een maximale ondersteuning van het leerproces en de evaluaties die daarbij horen: ofwel op school, voor een beperkte groep leerlingen, ofwel op afstand voor iedereen, zoals het nu al een hele tijd verloopt.  

Hoe de opstart concreet wordt georganiseerd, wordt de komende dagen uitgetekend. Ook over de start van inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 wordt binnenkort gecommuniceerd. Alle leerlingen die in aanmerking komen om in één van de verschillende fasen naar school te komen, worden persoonlijk gecontacteerd.

Gepubliceerd op donderdag 14 mei 2020 9.31 u.