Doe de Veggie Challenge!

1 op 2 Belgen zegt dat ze graag minder vlees willen eten. Wil jij dat ook, maar zit je met vragen? ….Wat eet ik dan als beleg? Wat geef ik aan mijn kinderen? Lukt veggie wel als ik intensief sport? Krijgt mijn moeder wel voldoende eiwitten binnen als ze vegetarisch eet? Dit en veel meer kom je te weten tijdens de VeggieChallenge in maart.

De VeggieChallenge is een gratis online coachingsprogramma van EVA vzw dat mensen inspireert om in de maand maart 30 dagen minder vlees te eten. Goed voor je lijf, de planeet en je smaakpapillen.

De ideale uitdaging dus voor wie in 2022 vaker plantaardig wil eten. Op www.veggiechallenge.be kan je je gratis inschrijven. Je kiest zelf of je een maand volledig veggie of vegan wil proberen of liever begint met een paar vleesvrije dagen in de week.

Bovendien kunnen we - net zoals vorig jaar - als stad in de prijzen vallen! De stad met de meeste Veggie Burgers (het meest %-aantal deelnemende inwoners) wint de VeggieChallenge 2022 Award. 

In Oostende scharen opnieuw heel wat restaurants zich achter het initiatief. Hou deze pagina in de gaten voor de deelnemende restaurants.

Doe jij ook mee?

Schrijf je hier in!


Activiteiten VeggieChallenge 

Het project FoodSHIFT 2030 wil kijken naar de shift naar meer plantaardige voeding en de burgers, chefs en grootkeukens inspireren.
Een overzicht van de verschillende activiteiten in maart voor de VeggieChallenge van EVA vzw:

Wie
Voor wie
Wat
Info
Wanneer
Kinderboerderij De Lange schuur scholen en gezinnenReis rond de veggiewereldEen culinaire sessie met de nadruk op vegetarisch/gezond en vooral lekkerweek van 14 maart 2022 (scholen) en woensdagnamiddag (gezinnen)
Biovita Oostende klantenEen boeiende rondleiding met proevertjes waarbij originele, eenvoudige recepten gedeeld worden om mee aan de slag te gaan!woensdag 9 maart 2022 om 14.00 uur
dinsdag 15 maart 2022 om 19.00 uur
zaterdag 26 maart 2022 om 10.00 uur
OHK: cafetaria oud zwembadiedereen ECO kaas- & wijnavondDiverse geitenkaasplank met hemelszacht broodzaterdag 12 maart 2022
Horizon Educatief1e (mits extra begeleider), 2e en 3e graad lager onderwijsBordje ZeewierKoken met het voedsel van de toekomstzondag 20 maart van 10.00 tot 12.00 uur
Bibliotheek OostendebezoekersHoe combineer je een gezonde levensstijl met een druk leven, wat is het belang van een gezond en lekker ontbijt... Ontdek het tijdens een boeiende, inspirerende lezing door Sandra Bekkari, voedingsdeskundige en auteur van de bestseller 'Nooit meer diëten'.(18) maart 2022
Stuyfplek De Klisse vzwiedereen De Klisse goes Veggie/Vegan - Hoe? Wat? Waarom?

Aanvang: samen kleine veganhapjes maken

17.00 uur: presentatie over veganistische voeding door bestuyver Justine, op basis van vragen via de facebookpagina

Afsluiter: heerlijke vegetarische maaltijd (6 euro p.p.)

woensdag 16 maart 2022 van 14.00 tot 21.00 uur

Hou zeker ook onze nieuwspagina in de gaten voor campagnes en workshops.


Lees hieronder alvast enkele getuigenissen van bekende en minder bekende Oostendenaars (2021).

Deel 1 met Orapan Tongkong, Christophe Snauwaert en Keurslager Burggraeve

Deel 2 met Cameron McGeehan, Johannes Verschaeve en Heleen Debruyne