Doe de VeggieChallenge!

Doe de VeggieChallenge!

1 op 2 Belgen zegt dat ze graag minder vlees willen eten. Wil jij dat ook, maar zit je met vragen? ….Wat eet ik dan als beleg? Wat geef ik aan mijn kinderen? Lukt veggie wel als ik intensief sport? Krijgt mijn moeder wel voldoende eiwitten binnen als ze vegetarisch eet? Dit en veel meer kom je te weten tijdens de VeggieChallenge in maart.

De VeggieChallenge is een gratis online coachingsprogramma van ProVeg dat mensen inspireert om in de maand maart 30 dagen minder vlees te eten. Goed voor je lijf, de planeet en je smaakpapillen.

Je kiest zelf of je een maand volledig veggie of vegan wil proberen of liever begint met een paar vleesvrije dagen in de week.

Schrijf in voor de editie van 2023 op www.veggiechallenge.be


23 Oostendse horecazaken doen mee

Dit jaar zetten maar liefst 23 restaurants hun beste beentje voor en plaatsen in het kader van de VeggieChallenge een bijzonder vegetarisch gerecht op de kaart. De gerechtjes worden gefotografeerd in samenwerking met Toerisme Oostende vzw en op sociale media in de kijker gezet om zo de mensen te inspireren om op restaurant ook eens te kiezen voor een vegetarisch alternatief. Ontdek hier alle deelnemende restaurants.


VeggieChallenge 2023

Wist je dat?

  • Ook de Foodbox Oostende mee doet aan de VeggieChallenge. De horeca afdeling bereidt in maart bijzondere veggie gerechten met hun leerlingen’.
  • Je in Antenne elke woensdag in de Volkskeuken kan komen proeven van seizoensgebonden vegetarisch gerechten? Met eenvoudige bereidingen laat Antenne je kennismaken met groenten en inspireren we iedereen deze als hoofdingrediënt in de keuken te gebruiken. Samen koken zorgt voor een bijzonder soort contact: het is werken en genieten in één! Bovendien leer je heel wat bij van deze formule. De Volkskeuken is een kookles, een restaurantbezoek en een gezellig samenzijn ineen waar je al doende leert.

Lees hier het interview met wielerkok Carol De Dobbelaere 

Lees hieronder enkele getuigenissen van bekende en minder bekende Oostendenaars.

Deel 1 met Orapan Tongkong, Christophe Snauwaert en Keurslager Burggraeve

Deel 2 met Cameron McGeehan, Johannes Verschaeve en Heleen Debruyne

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.