Venetiaanse Gaanderijen wordt tot 8 november de thuis van kunstenaar Constant Permeke

Venetiaanse Gaanderijen wordt tot 8 november de thuis van kunstenaar Constant Permeke

Stad Oostende organiseert de tentoonstelling ‘Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool’ in de Venetiaanse Gaanderijen van 6 juni tot en met 8 november 2020. De tentoonstelling focust op de relatie van de expressionist Constant Permeke met Oostende in zijn schilderkunst.

Constant Permeke

Constant Permeke, één van de belangrijkste schilders van het Vlaams-expressionisme, is vooral bekend om zijn sterke en herkenbare werken van zeelieden, vissers met hun vrouwen en de marines. Daarvoor liet hij zich meermaals inspireren door Oostende.De bijzondere band die Constant Permeke met Oostende had, zie je doorheen de volledige expo terugkomen. Je ontdekt de ontwikkeling van de kunstenaar. Je maakt kennis met de eerste stappen die Permeke in de kunstwereld zette, je leert zijn vrienden en collega's als Gust De Smet en Léon Spilliaert kennen en kan er de werken bewonderen die hij na W.O.I. maakte. 

De toonaangevende expressionist kende zijn glorietijd in de jaren '20 waar hij indrukwekkende tekeningen van vissers creëerde en Oostende meermaals op een unieke manier in beeld bracht. Laat je verrassen door de goedlachse Permeke, zijn magische handen en bekijk de Koningin der Badsteden door zijn ogen. 

Curator van de expo: Els Vermeersch

Koop tickets

Je wordt doorverwezen naar de ticketwebsite van BV James & Napoleon, daar zijn volgende Algemene Voorwaarden van toepassing.

Praktische informatie

Op een unieke manier Permeke beleven? 

Meer Permeke? 

Gepubliceerd op vrijdag 5 juni 2020 13.00 u.