Veranderen van energieleverancier

Nee, je zult geen boete krijgen als je voortijdig je contract met je energieleverancier opzegt.

Dankzij de afschaffing van de verbrekingsvergoeding kun je op ieder moment kosteloos van energieleverancier veranderen.

Overstappen van leverancier is eenvoudig! De goedkoopste leverancier kan je vinden via de website van de vreg (www.vreg.be). Advies nodig, maak een afspraak bij Energiehuis Oostende.

Op basis van je laatste afrekening gas en/of elektriciteit wordt berekend welke energieleverancier voor jou de voordeligste leverancier is. Dit hangt af van je verbruik en je verbruikspatroon.

Houd rekening met: 

  1. Als je recht hebt op een sociaal tarief, is het niet nodig om van leverancier te veranderen. Dit tarief is altijd het goedkoopste tarief op de markt en bij elke leverancier hetzelfde.
  2. Sommige mensen zijn aangesloten bij distributienetbeheerder (Eandis), dit kan door bv schulden of omdat je vorige leverancier je heeft laten vallen. Zodra je schuldenvrij bent, stap je best zo snel mogelijk over naar de reguliere leverancier. De distributienetbeheerder is immers niet de goedkoopste leverancier.
  3. Bij promoties kan er soms een verplichting zijn om minimaal 1 jaar klant te blijven, anders ontvang je de korting niet.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.