Teater Studio James Ensor

Een acteur is een groep (vrij naar Wannes Vandevelde). Teater Studio James Ensor is een pluralistisch theatergezelschap dat ongeveer 40 jaar actief bezig is. Het gezelschap werkt met een zeer gevarieerde en variabele spelersgroep, zoekt constant naar vernieuwing in zijn repertoire en vermijdt platgetreden paden. Hierdoor krijgt de programmering een soort “alternativiteit“ waarbij minder gespeelde teksten en auteurs vaak prioriteit krijgen: hedendaags Nederlandstalig werk van bvb Tom Lanoye, Stany Crets, Arne Sierens, Ed Vanderweyden, Ko van den Bosch, ..., in opdracht geschreven stukken in functie van het theatergezelschap door o.a. Flor Vandekeckhove, of minder toegankelijk buitenlands werk van Arthur Miller, Sam Shepard, Kobo Abe, Ariël Dorfmann. Maar ook, al dan niet (zelf), bewerkte klassiekers van Tenessee Williams, Prosper Mérimée, William Shakespeare. Theatervoorstellingen op locatie: in stoffige, sombere kelders of in een kamer boven een bruine kroeg of op een aangemeerd vissersvaartuig, ... Steeds een nieuwe ervaring voor de acteurs maar ook, en vooral, voor de toeschouwers.

Het gezelschap is tijdens Oostende Cultuurstad Vlaanderen 2010 de organisator van het project BUUR[T]HEATER: op één avond drie korte voorstellingen bij mensen thuis in diverse wijken. 

Contact

Duc Duquennoy

Locatie

Teater Studio James Ensor

Kan.Dr. Louis Colenstraat 8 , 8400 Oostende
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.