CT LUTHO

In de loop van het jaar 2005 werd het idee opgevat om een nieuwe wielerploeg op te richten, vooral gericht om een vangnet te vormen voor beloften en elites zonder contract die uit de boot dreigden te vallen (meestal door kwetsuren of studies) bij de grotere ploegen. Al vlug kreeg zowel de wielerploeg als de groep renners zijn vaste vorm. In 2006 werd "Cycling Team Lutho" vertegenwoordigd door 17 renners (6 beloften en 11 elites zonder contract). In de loop van het seizoen werd de groep nog aangevuld met 2 elites zonder contract. Dit alles werd verwezenlijkt dankzij de financiƫle inbreng van diverse sponsors.

Zo werd, met de start van het nieuwe wielerjaar, de wielerploeg "Cycling Team Lutho" definitief op gang geschoten op 1 januari 2006 onder het stamnummer van de "Koninklijke Sportclub Gistel".

Het hoofdoel was, en is nog steeds, een hechte groep vrienden te vormen die competitief deelnemen aan wielerwedstrijden van het regionale circuit en enkele regionale interclubs. Dit alles zonder grote druk en met als lijfspreuk "een gezonde geest in een gezond lichaam".

Contact

Broucke Manuel

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.