Art Gallery Ulenspiegel

Galerie van de Oostendse kunstschilder André Sorel.

Open donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen van 14.00 tot 18.30 uur.

biografie

André Sorel werd geboren in Oostende op 27 december 1939. Hij was leraar aan de Stedelijke Kunstacademie in Oostende van 1971 tot 1979.
In 1984 ontving hij het ereteken van Ridder in de Orde van Leopold II en in 1994 het ereteken van Ridder in de Kroonorde, beide voor bewezen diensten als plastisch kunstenaar.

Hij heeft werken in privé en officiële verzamelingen in binnen- en buitenland, o.a. te Oostende (SMSK, Museum Religieuze Kunst), Torhout (Stedelijk Archief), Sint-Truiden (Stedelijk Cultureel Centrum), Brussel, Gent, Luik, Roubaix, Parijs, Bordeaux, Monaco, Rimini, New York, Moskou, Riga, Kiëv, Berlijn, Budapest, Viëtnam, Shah Mohammed Reza Pahlev, Nana Mouskouri, Prins William Windsor van G.B., Prins Harry Windsor, Koning Albert II van België, Helmut Lotti, Margriet Hermans, Bart Kaëll, Père Guy Gilbert, Fonds Bellevue en andere.
Sorel behaalde eveneens diverse prijzen. Sinds 1957 heeft hij individuele en groepstentoonstellingen alsook internationale salons in binnen- en buitenland.

Adres

Vlaanderenstraat 72 , 8400 Oostende
Tel./GSM
059/80.67.44