Andy Allemeersch

Andy Allemeersch werd geboren in Roeselare in 1934. Hij studeerde aan de Kunstacademie in Gent en werd regent plastische kunsten aan de Rijksnormaalschool Gent onder leiding van Octaaf Landuyt. Hij was leraar plastische opvoeding aan de Rijksmiddelbare school in Torhout en vanaf 1980 tot 1990 aan de Rijksmiddenschool in Oostende.
Hij had meer dan honderd individuele tentoonstellingen in Belgiƫ, maar ook in Nederland, Frankrijk en Zwitserland.
In 1976 behaalde hij een bronzen medaille in de Europaprijs van de stad Oostende. Sinds 1990 stelde Andy Allemeersch niet meer tentoon.

"De schilderkunst van Andy Allemeersch werd meermaals bestempeld als een expressionisme dat wortelt in de oeroude en eeuwige strijd van de mensheid. Aanvankelijk schilderde Andy Allemeersch een microscopische benadering van de planten - en insectenwereld, vergrotingen van kleine details. Nadien verschijnen er meer en meer mensenhoofden die het vlak kantje boordje vullen, om geleidelijk aan over te gaan naar mutaties van onder andere hondenkoppen. In een later stadium evolueert zijn kunst naar acties en situaties en worden de composities in het vlak belangrijker : bokssport, biljartspelers, stillevens, duinen en later de structuren van de staketsels."

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.