Dominique Vertenten

In de schilderijen van Dominique Vertenten is de zee het onderwerp. Niet de zee, maar de mensen zoals ze zich gedragen aan zee. Haar werken tonen het transparante van het zinderende licht. Ze vertolken in hun monumentaliteit het gevoel van ruimte en onbegrensdheid, zoals je dit enkel aan zee kan ervaren. Ze tonen de spelende en de strelende mens. Het groepje en de eenzaat.

Dominique is opgegroeid aan zee. Ze volgde kunsthumaniora in Brussel, Hoger Kunstonderwijs in Gent (bij Dan Vanseveren in het St. Lucasinstituut en bij Jan Burssens in de Koninklijke Academie in Gent). Ze werkte een jaar in het atelier van Jan Vancampenhout in Oostende en volgde nog vier jaar avondles "Levend Model" bij Fons Devogelaere. Met studiereizen in Portugal en Frankrijk vervolmaakte ze haar studies.

Vertenten behaalde een Bronzen Medaille voor de Europaprijs voor schilderkunst in Oostende. Eervolle vermeldingen behaalde ze op de "Internationale Prijs voor Schilderkunst in het cultuurcentrum Scharpoord" in Knokke, "Jonge Vlaamse kunstschilders" in Gent en het "Kunstsalon" in Gent.

Haar werk "Playing in the sand n°1" werd aangekocht door het Stedelijk Museum voor Schone Kunsten in Oostende.
Ze stelde tentoon in Oostende, Brugge, Gent, Wondelgem, Wemmel, Antwerpen en Oisterwijk (Nederland). Ook werkte ze mee aan een tentoonstelling in samenwerking met de Unesco.Adres

Henri Meulemanstraat 5 , 9032 Wondelgem
Tel./GSM
09/227.53.89, 0485/32.54.30
domivertenten@hotmail.com