Koninklijke Stadsharmonie Oostende

In 1904 is de “Société Euterpe”, die in 1850 werd gesticht, opgegaan in de “Harmonie Communale d’Ostende” of “Het Stadsmuziek”.

In navolging van de muziekkorpsen van verschillende linie-regimenten die te Oostende gekazerneerd waren en vooral ’s zomers voor de plechtige en vrolijke noot zorgden, kreeg het Stadsmuziek zowel protocollaire als feestelijke opdrachten waarvan de jaarlijkse zomerconcerten op de kiosk van het Wapenplein en in het  Stadspark deel uitmaakten. Deze concerten werden door de plaatselijke bevolking en door de toeristen zeer gewaardeerd en talrijk bijgewoond.

Naast de populaire klassiekers worden o.l.v. dirigent Bram Mergaert ook werken uitgevoerd specifiek gecomponeerd voor harmonieorkest door hedendaagse componisten uit binnen- en buitenland.  

Wie kan toetreden?

  • Iedereen die één van de volgende instrumenten bespeeld: fluit, hobo, fagot, klarinet, sax, trompet, hoorn, trombone, eufonium, bastuba, cello, contrabas en slagwerk.

Plaats van de repetities

Basisschool OLKO, Kaaistraat 22, Oostende

Datum en uur van de repetities

Iedere zaterdagavond:

  • Tamboerkorps: van 18.30-19.15 uur.
  • Kon. Stadsharmonie: van 19.30-21.15 uur.

De Koninklijke Stadsharmonie is aangesloten bij VLAMO (de Vlaamse Amateur Muziekorganisatie). Meer informatie is te vinden op de website van VLAMO: https://www.vlamo.be/

Meer informatie over de activiteiten in onze provincie vind je op de website van VLAMO West-Vlaanderen: https://vlamo-wvl.be/


Sociale media

Contact

Raymond Steyaert

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.