F.V. Amicale ZM-FN

De feitelijke Vereniging Amicale ZM-FN, een vereniging voor zeelieden, ex-zeelieden alsook liefhebbers van het maritieme, is na enkele verwikkelingen uiteindelijk officieel uit de startblokken getreden. 
 
Doelstelling van de vereniging is het verspreiden van nautische info, hoofdzakelijk via internet, maar ook door aanwezigheid op maritieme happenings zoals Oostende voor Anker, Dagen van de Marine te Zeebrugge, Visserijfeesten Oostende, Scheldefeesten Baasrode en veel meer.

Amicale ZM-FN richt zich volledig op beroepsvaart allerhande, doch ook op pleziervaart,  kortom iedereen die betrokken is met het "varen".

Wist U.....

- Amicale ZM-FN is lid van UPP, unie van de uitgevers van de periodieke pers, en geeft drie maal per jaar een clubblad uit boordevol maritieme informatie.
- Amicale ZM-FN beschikt over een foto-archief van om en bij de 3 miljoen scheepsbeelden, beginnende vanaf de jaren 1800 tot heden. Leden kunnen ten alle tijde een foto opvragen van hun 'oude -en of actuele schip'.
- Het clublokaal van Amicale ZM-FN is gesitueerd te Oostende, kantine/restaurant Vismijn , Maritiem plein, 1. Hier beschikken we over een ruime parking, alsook kan men hier terecht voor een lekker maal of een kleine snack. Tevens een aanrader voor het organiseren van feesten, specialiteit zijn de koude buffetten, zowel vis als vlees.
- Amicale ZM-FN is vertegenwoordigd met een stand op maritieme happenings zoals bvb Oostende Voor Anker, Vlootdagen Zeebrugge en Scheldefeesten te Baasrode.
- De twee fotografen van Amicale ZM-FN rukken meerdere malen per week uit om onze archieven aan te vullen met de recentste scheepsbeelden.
- Het peterschap van Amicale ZM-FN valt onder niemand minder dan Divisieadmiraal Jean-Paul Robyns, Vleugeladjudant van de Koning en tevens Commandant van de Marinecomponent.

 

Sociale media

Contact

Michel Rousseau / Vice-Voorzitter

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.