Sint-Petrus-en-Paulus Voelkerk

De Sint-Petrus-en-Pauluskerk is één van de meest opvallende en bewonderde bezienswaardigheden in Oostende. Naar aanleiding van haar 30-jarig bestaan, liet Rotary Club Oostende Ter Streep een bronzen schaalmodel maken van de kerk.

Het project kreeg de naam 'Voelkerk' mee, omdat het mensen met een visuele beperking de mogelijkheid biedt zich een beeld te vormen van de neogotische kerk. De maquette is op een sokkel geplaatst voor de kerk. Op de voorzijde prijkt een braille-opschrift met beschrijving van de kerk en een gedicht van de Oostendse dichter Astrid Dewancker.

Het project kwam tot stand in samenwerking met de stad Oostende en dankzij de inbreng van vele gulle sponsors. Het is een verbluffend pronkstuk geworden, een merkwaardig stukje ambachtskunst én een absolute blikvanger voor 'Oostende Cultuurstad van Vlaanderen 2010'.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.