NEOS Oostende

Neos Oostende richt zich sinds 1970 tot alle senioren uit Oostende en omgeving die actief, dynamisch en vol verwachtingen de toekomst tegemoet zien.

Neos Oostende, een afdeling van Neos Nationaal, telt 291 leden op 11 mei 2012.

De leden van Neos zijn moeilijk onder één noemer te vatten. Dit doordat niet zozeer het beroepsverleden een rol speelt, doch wel gemeenschappelijke interesses, een brede belangstelling, een open geest en een positieve ingesteldheid om samen met leeftijdsgenoten een leuke tijd te beleven. Een formule die werkt, want Neos is één van de weinige ouderenverenigingen die er jaar na jaar op vooruitgaat.

Neos Oostende werkt ieder jaar weer een programma op maat van haar leden uit:

Gedurende de wintermaanden ligt het accent voornamelijk op gastsprekers: journalisten, professoren, politici en andere deskundige sprekers brengen op een heldere en boeiende manier hun boeiend verhaal voor de leden.

Maar van zodra de eerste zonnestralen zichtbaar zijn, trekt men er regelmatig op uit. Tijdens de daguitstappen koppelt men het aangename aan het leerrijke. Zo kiest men meestal voor geleide bezoeken en een goed gevuld programma. Maar men geniet evenzeer van een lekker middagmaal of een verfrissende pint op een terras. Wie graag de conditie onderhoudt, kan deelnemen aan fiets- en wandeltochten. Ofwel verkiest men deel te nemen aan de bowling of aan de koorrepetitie. Hierbij primeert steeds een goede sfeer op prestaties.

Hoogtepunt van het jaar is de méérdaagse buitenlandse reis.

Neos Oostende neemt regelmatig deel aan de activiteiten die door Neos West-Vlaanderen of door Neos Nationaal georganiseerd worden. De afgelopen jaren heeft men aldus kunnen genieten van André Rieu, diverse operaspektakels in Vorst-Nationaal, een Europadagje in Brussel, Holiday on Ice in het Antwerpse Sportpaleis, ... Zo kunnen de leden tegen scherpe prijzen genieten van grote evenementen.

Neos Oostende is ook in de gemeente actief. Neos Oostende is vertegenwoordigd in de seniorenadviesraad, waardoor Neos een vinger in de pap heeft als het op 'seniorenbeleid' aankomt.

Contact

René Decloedt

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.