Masereelfonds

Het Masereelfonds is een gezellig zootje ongeregeld, dat kritisch en onbevangen aanschopt tegen de heilige huisjes van het culturele en maatschappelijke establishment, en ijvert voor wat meer debatcultuur in Vlaanderen.
Het Masereelfonds werd gesticht in 1971. Het Centrum Bob Claessens, ontstaan in 1962 en medestichter van de Cultuurraad in onze stad, fungeerde als plaatselijke afdeling, nadien gevolgd door Het Baken. Het Masereelfonds heeft een uitgesproken progressief en kritisch karakter. Qua structuur en werking zijn wij radicaal democratisch. Wij stellen ons dan ook bewust open voor samenwerking met andere democratische organisaties.
Bijdragen tot de culturele verrijking en maatschappelijke ontvoogding van al wie slachtoffer is van een fundamentele ongelijkheid of onderdrukking, is een belangrijke opdracht voor het Masereelfonds.
Wij gaan hierbij uit van de vaststelling dat het kapitalisme wereldwijd aan de basis ligt van enkele fundamentele problemen. Vorming, debat en culturele activiteiten zijn onze voornaamste actiemiddelen.

lokaal: geen
lidmaatschapsbijdrage: 16 euro per jaar (vervangingsink., student, + 3: 10 euro per jaar)

Contact

Anthony Denecker

Duinenstraat 25/2 , 8400 Oostende
Tel./GSM
059 43 54 29
anthony.denecker@telenet.be
Website
www.masereelfonds.be

Adres

Residentie Sorel, Prins Boudewijstraat 10 - bus 6 10 bus 6 , 8400 Oostende
Tel./GSM
059 70 83 24
sorel.vandecasteele@telenet.be

Voorzitter

Sorel Louis

P.Boudewijnstraat 10 , 8400 Oostende

Secretaris

Denecker Anthony

Duinenstraat 25 bus 02 , 8400 Oostende