Masereelfonds

Het Masereelfonds is een gezellig zootje ongeregeld, dat kritisch en onbevangen aanschopt tegen de heilige huisjes van het culturele en maatschappelijke establishment, en ijvert voor wat meer debatcultuur in Vlaanderen.
Het Masereelfonds werd gesticht in 1971. Het Centrum Bob Claessens, ontstaan in 1962 en medestichter van de Cultuurraad in onze stad, fungeerde als plaatselijke afdeling, nadien gevolgd door Het Baken. Het Masereelfonds heeft een uitgesproken progressief en kritisch karakter. Qua structuur en werking zijn wij radicaal democratisch. Wij stellen ons dan ook bewust open voor samenwerking met andere democratische organisaties.
Bijdragen tot de culturele verrijking en maatschappelijke ontvoogding van al wie slachtoffer is van een fundamentele ongelijkheid of onderdrukking, is een belangrijke opdracht voor het Masereelfonds.
Wij gaan hierbij uit van de vaststelling dat het kapitalisme wereldwijd aan de basis ligt van enkele fundamentele problemen. Vorming, debat en culturele activiteiten zijn onze voornaamste actiemiddelen.

lokaal: geen
lidmaatschapsbijdrage: 20 euro per jaar (vervangingsink., student, + 3: 10 euro per jaar)

Sociale media

Contact

Lieve Peeters

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.