Buddywerking Vlaanderen

Mensen met een psychische kwetsbaarheid raken soms sociaal geïsoleerd en vinden moeilijk aansluiting bij anderen in de samenleving. Het vriendschappelijk contact met de buddy kan dit isolement helpen doorbreken. Het contact verloopt zo gelijkwaardig mogelijk en is niet hulpverleningsgericht – op die manier symboliseert de buddy een beetje de wereld buiten de hulpverlening.

De formule is op zich vrij eenvoudig: één vrijwilliger (‘buddy’) wordt gekoppeld aan één persoon met psychische moeilijkheden (‘deelnemer’). Ze ontmoeten elkaar voor een babbel, gaan wandelen, eens fietsen of naar de film,...

Voor de concrete invulling van het contact wordt rekening gehouden met de verwachtingen en mogelijkheden van beiden.

Sociale media

Contact

Buddywerking Oostende

Deze vereniging is op zoek naar vrijwilligers

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Bied je graag een luisterend oor? Ben je niet bang om initiatief te nemen? Sta je open voor mensen die het af en toe wat moeilijk hebben? Dan is de buddywerking misschien iets voor jou.

We zijn op zoek naar mensen die tweewekelijks een ontspannende activiteit willen ondernemen met een volwassene met een psychische kwetsbaarheid.

Het project wordt ondersteund en begeleid door een projectmedewerker zodat je er nooit helemaal alleen voor staat. Op regelmatige basis vindt een gesprek plaats zodat we het contact nauw kunnen opvolgen en ondersteunen.

Als je interesse hebt, neem dan zeker contact op zodat we een eerste keer kunnen afspreken voor verdere informatie.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.