Opbouwwerk met kinderen en ouders

BoekBezoek

BoekBezoek is een voorlees-aan-huisproject bij kinderen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. De kinderen worden geselecteerd door de brugfiguren van de betrokken scholen. Via het voorlezen ontwikkelen de kinderen een rijke Nederlandse woordenschat, maar ontwikkelen zij ook hun fantasie en sociale vaardigheden.

Het project BoekBezoek start jaarlijks met een startdag in november. Tijdens de maanden januari – februari – maart ga je als vrijwilliger 5x voorlezen in het gezin. Eind maart eindigt het project met een Feest in de Bibliotheek.

Huiswerklassen

De huiswerkklassen op het Westerkwartier en de Vuurtorenwijk bieden huiswerkondersteuning aan kinderen die worden geselecteerd door de brugfiguren en de zorgcoördinatoren van de deelnemende scholen.

De huiswerkklassen lopen van begin september tot eind juni en focussen zich op kinderen van het 3 tot 6de leerjaar. Elke maandag, dinsdag en donderdag van 16 tot 18 uur is er huiswerkklas. Er zijn telkens 4 vrijwilligers per avond. Jouw engagement beslis je volledig zelf: 1, 2 of 3 avonden per week.

Adres

Edith Cavellstraat 15 , 8400 Oostende
Tel./GSM
059/55.56.10
katrien.duthoy@sho.be

Deze vereniging is op zoek naar vrijwilligers

Wil jij graag jouw steentje bijdragen als voorlezer-aan-huis? Of help je liever samen met andere vrijwilligers als huiswerkbegeleider? Dat kan! Je hebt er geen leerkrachtdiploma voor nodig. Enkel een dosis geduld en vooral veel goesting!