Jong Oostende

Vzw Jong Oostende is een nieuwe Oostendse vereniging met als doel de jongerencultuur en de muzikale beleving bij de jongeren in Oostende te stimuleren. De nieuwe vereniging is opgericht door vzw De Zwerver en wordt ondersteund door de stad Oostende. De Zwerver is de West-vlaamse muziekclub die het best gekend is van het driedaags festival Leffingeleuren maar ook al jaren concerten organiseert op diverse locaties in Oostende en Leffinge.

De nieuwe vzw Jong Oostende wil een aantrekkelijk programma aan de Oostendse jeugd aanbieden. Zij wil een nieuwe dynamiek creëren en jongeren uitnodigen deel te nemen aan het bruisende leven in Oostende, de stad waar ook zij zich kunnen ‘thuisvoelen’.

Vzw Jong Oostende organiseerde in 2010 enkele activiteiten. Het eerste en meteen het grootste evenement was Karma Hotel, een indoor festival dat op zaterdag 15 april plaatsvond in het Kursaal van Oostende.

Karma Hotel is een rendez-vous voor jongeren waar pop- en dancemuziek centraal staat. In de rand is er aandacht voor foto-, film- en beeldcultuur. Karma Hotel vindt plaats in het hart van de stad, in het decor van het meest tot de verbeelding sprekende gebouw in Oostende. We nemen het gebouw volledig in en maken gebruik van twee podia.

We mikken op in eerste instantie op jongeren tussen de 16 en 26 jaar uit Oostende en de nabije regio. Karma Hotel wordt een hip en laagdrempelig feest waarheen zowel muziekfreaks als trendy partypeople hun weg moeten vinden. De plek bij uitstek waar uiteenlopende subculturen samenkomen en hun bijhorende muziekstijlen versmelten. Voor het eerst op die schaal in Oostende en dat alles in het stijlvolle kader van het Kursaal.

De tweede activiteit was 'Sound On Screen'. Gedurende drie dagen werden op verschillende locaties concertfilms getoond.

Tot slot werd in de kerstperiode de stad muzikaal bezet onder de noemer 'Fête dHiver'. Met deze vijfdaagse mochten we ruim 1000 bezoekers verwelkomen. Op woensdag 5 januari sloten we de festiviteiten, en het muzikale jaar, af in 't Manuscript en Lafayette met de Nacht van de CD-Vreters en de Nacht van de Vinyl-Vreters.

Van deze geslaagde evenementen worden er in 2011 zeker twee hernomen.

Sociale media

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.