Kunststudio Jook

Kunstatelier in Oostende met persoonlijk werk van Joke Neyrinck, ook wel Jook Doodle Woman, hedendaags Belgische doodle kunstenares. De galerij is alleen open tijdens de nacht vd musea en buren bij kunstenaars. En andere speciale opendeurmomenten. De galerij is anders permanent gesloten.

JOOK, echte naam Joke Neyrinck, Pools-Belgische (°82) bouwt al geruime tijd aan een immer uitdijend arsenaal van kleurrijke, antropomorfe figuren die vooraleerst uit losse doodles lijken te ontspringen. De kleine, fantastische en pittoreske wezentjes, die lief en schattig kunnen zijn, maar net zo goed kunnen doen denken aan kleine diepzeemonsters of bizarre lichaamsdelen, zijn allemaal fictieve figuren. Lieflijk en naïef als ze er op het eerste oog uitzien, spinnen ze een scala aan niet-eenduidige emoties uit in het digitaal schilderii, tekening en 3d print. Het ongedwongen narratieve samenspel lijkt nog wel het meest op een visueel levenslied: doorspekt met ogen, lippen, humor en een tikje schunnigheid. Joke stelde internationaal met LumenArt haar digitale kunst tentoon.

De Oostendse galeries hebben ook een gezamenlijke webpagina: www.galeriesoostende.be.

Sociale media

Contact

Joke Neyrinck

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.