Ier & Gunter

Ier en Gunter...

Toen "Oostende voor Anker" in 2006 Ierland als thema had, is Ier en Gunter geboren. De Oostendse Ier Joe Mullen (die van gunter kwam) en een paar oudstrijders uit  het roemrijke Oostendse koorleven (De Profundis, De Klaproosjes,…) staken de koppen bijeen en weldra weerklonken zoetgevooisde klanken tussen wal en schip.
 
IER & GUNTER, is een vierstemmig koor, dus een gemengd koor. We zijn ook gemengd qua repertoire. Het repertoire van IER  & GUNTER  bestond oorspronkelijk enkel uit Engelse en Ierse shanties. Voor "Oostende voor Anker 2007" brachten we eveneens Italiaanse, Franse, Spaanse liederen  over de zee, zoals La Mar, C’ereno Tre Sorelle, Costa Natura, Bohemian Rhapsody, en een bewerking van "All you need is love" en een oud maar aangrijpend Vlaams visserslied “Warme garnars”
 
Zoals de zee ons benevelt met zijn kracht, zijn geheimen, zijn verhalen en zijn zeemeerminnen, zo klinkt Ier en Gunter. We stelen je tijd met liedjes en dromen van zee, het water, gedoemde liefdes en de waterlanders.
 
 
Ier & Gunter: Eén dirigent, één gitarist, één kozoo-ist,… en veel vrouwen en mannen die zingen. 
 
En uiteraard… meezingen mag!

Sociale media

Contact

Jean-Marie Derdeyn

Locatie

Franciscus van Assiëkerk

Assisiëlaan , 8400 Oostende
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.