Gezelschapsspellenclub De Pionne vzw

‘De Pionne’ is een Oostendse bord- en gezelschapsspellenclub.

We komen elke dinsdag samen in OC De Blomme in de Chrysantenlaan 30 in 8400 Oostende..

Een spellenavond start om 19.30 uur, met enkele kleine spelletjes om op te warmen terwijl iedereen binnenkomt.
Om 20.00 uur worden de tafels verdeeld en begint de spellenavond. Afhankelijk van het gekozen spel kun je één, twee, drie... spellen spelen. Als je voldoende gespeeld hebt, dan ga je naar huyis, of je blijft nog even napraten met een van de andere spellengekken. Rond 23.00 uur wordt meestal afgesloten, tenzij er nog een spannende finale van een of ander spel bezig is.

Elke laatste vrijdag van de maand houden we een familieavond. Op vrijdagavond zijn kinderen en jongeren vaak mee met hun ouders, en daarom wordt op familieavonden iets lekkers voorzien om te eten. Vooraf inschrijven, lekker eten en spelletjes spelen: de ideale start van het weekend!

De tweede zondag van de oneven maanden komen spellen die meerdere uren duren op de tafel. Deze zondagmiddag (die overvloeit in de avond) is er voor expertspelers, die niet bang zijn van een boek vol spelregels en die houden van een moeilijk spel dat meerdere uren duurt. Neen, niet voor onervaren zondagsspelers!

Er is bij De Pionne altijd voor elk wat wils. De toegang is gratis, je sluit aan bij een spel dat klaarstaat of je brengt zelf een spel mee dat je graag (nog) eens wilt spelen. Je vindt altijd wel iemand die met of tegen jou wil spelen. We begeleiden iedereen die dat wil bij de eerste stappen in de wereld van het hedendaagse gezelschapsspel.

Wat 'De Pionne' ook doet? We komen bij jou op bezoek! Jij zorgt voor een locatie en een publiek, wij zorgen voor de spelletjes én de uitleg. Oudervereniging? Vriendenkring? Gezinsbond? Socio-culturele organisatie? Speelpleinwerking? Jeugdbeweging? Hobbyclub? Wijkvereniging? School? Evenement? We zetten iedereen aan het spelen! Voor elk publiek vanaf 6 jaar werken we een programma op maat uit,waarin actuele gezelschapsspellen centraal staan. We komen naar jou toe, toveren 101 dozen op tafel, zetten je op weg, spelen met je mee. Het allerbelangrijkste is natuurlijk heel veel spe(e)lplezier!

Onze actuele kalender vind je op onze website.

In samenwerking met enkele winkeliers wordt korting aangeboden bij de aankoop van gezelschapsspellen. 'De Pionne' neemt deel aan toernooien en bezoekt spellenbeurzen in binnen- en buitenland. Tijdens onze eigen activiteiten richten we ons op spelers vanaf 14 jaar.

Sociale media

Contact

Jan Beyen

Locatie

OC De Blomme

Chrysantenlaan 30 , 8400 Oostende
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.