Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld is een internationale medische ontwikkelingsorganisatie. Wij verlenen medische hulp aan kwetsbare groepen overal ter wereld, dus ook in België, door het bevorderen van de toegang tot en het recht op gezondheidszorg.

Momenteel hebben we zorgcentra in Brussel, Antwerpen, La Louvière EN Oostende. Daarnaast is er een mobiel project in Brussel waar onze vrijwilligers met een medische bus door de stad reizen om ambulante zorg toe te dienen. We zijn ook actief in het Winterplan voor daklozen in Brussel en Antwerpen waar we met hulp van honderden vrijwilligers heel de winter door medische consultaties verzekeren in verschillende opvangcentra.

Sinds oktober loopt er een project met medische consultaties in Oostende op donderdagvoormiddag. We richten ons hier tot kwetsbare bevolkingsgroepen die in slechte omstandigheden leven en mensen die er zowel fysiek als mentaal slechter aan toe zijn dan de gemiddelde bevolking. Het gaat niet alleen om vluchtelingen of mensen zonder papieren, maar ook om Belgen die niet in orde zijn met het ziekenfonds of geen geld hebben voor de meest elementaire medische zorg.

Contact

Tom Van Liefferinge (i.v.m. vrijwilligers)

Deze vereniging is op zoek naar vrijwilligers

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers (verpleegkundigen en dokters) die 1x per maand een paar uur willen helpen bij de consultaties.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.