Koninklijke Postzegelkring van Oostende

Deze vereniging, opgericht in 1922 en momenteel 260 leden tellend, is voornamelijk bezig met het opleiden van filatelisten, het verzamelen van postzegels en uiteraard ook met het onderzoeken van de afbeeldingen op de zegels. De kring vergadert op de eerste zondag van de maand, behalve tijdens de maanden juli en augustus. Nochtans komen vele verzamelaars iedere zondag naar het lokaal, vanaf 09.00 uur tot omstreeks 12.30 uur, terwijl ook de bestuursleden aanwezig zijn om allerhande inlichtingen te verschaffen. De kring beschikt ook over een jeugdafdeling waar jongeren van 8 tot 18 jaar richtlijnen en nuttige inlichtingen krijgen om volwaardige filatelisten te worden.
Tijdens de vergaderingen worden ook interessante mededelingen verschaft.
In oktober 2005 werd een provinciale competitieve tentoonstelling opengesteld voor alle leden aangesloten bij een West-Vlaamse vereniging. Verder bestaan wij reeds sedert 1922, dit wil zeggen 98 jaar.

Elke zondagmorgen van 10 tot 12 uur.

Lidmaatschapsbijdrage: 10 euro per jaar.

Sociale media

Contact

Daniel Lisabeth

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.