Save Children of Hope

Save Children of Hope is een lokale Oostendse vzw die - in samenwerking met haar partnerorganisatie in Kenia - zich richt op de meest kwetsbare kinderen in twee dorpen in West-Kenia (Ebutayi en Eshitoyi). Deze kinderen hebben hun ouders verloren door AIDS en/of armoede. Hierdoor leven zij verder in (diepere) armoede en dragen zij de stempel van HIV/AIDS met zich mee. Dit maakt dat ze volledig op zichzelf aangewezen zijn.

 

Save Children of Hope is ontstaan eind 2008. De opzet toen was om voor een 45-tal kinderen uit de twee Keniaanse dorpen de kansen te verhogen om een geslaagd traject in het lager onderwijs te doorlopen (het lager onderwijs in Kenia duurt 8 jaar). Dit deden we aan de hand van twee programma’s.

·         Een maaltijdprogramma. Save Children of Hope voorziet in een dagelijkse warme maaltijd op de lagere school voor de kinderen in het programma. Dit zorgt ervoor dat ze niet meer zelf dienen op zoek te gaan naar voedsel en zo niet langer hoeven weg te blijven van school. Het zorgt er ook voor dat hun concentratie in de klas stijgt wat leidt tot betere schoolresultaten.

·         Een uniformprogramma. Save Children of Hope betaalt voor de kinderen in het programma jaarlijks het verplichte schooluniform. Dit uniform is nodig om toegelaten te worden in de klas maar is voor hen onbetaalbaar. Het uniformprogramma van Save Children of Hope verhelpt deze drempel.

Sinds 2008 is het project gegroeid.

·         Het aantal kinderen in het maaltijd- en uniformprogramma steeg naar 250 kinderen.

·         In 2011 startte Save Children of Hope met een programma secundair onderwijs. Het secundair onderwijs in Kenia is niet gratis. En dus niet voor iedereen betaalbaar. Save Children of Hope voorziet in het betalen van het inschrijvingsgeld voor de kinderen in het programma. Momenteel worden er 45 kinderen ondersteund.

·         Save Children of Hope zet ook structurele projecten op. Bij de structurele projecten gaat het om eenmalige projecten die de leef- en schoolomstandigheden van alle kinderen en bij uitbreiding van alle dorpelingen verhogen. Tot deze structurele projecten behoren het boren van een waterput (belangrijk voor de gezondheid en de hygiëne), het bouwen van een keuken en refter (belangrijk voor de hygiëne), …
Ons structureel project voor de toekomst (2016 – 2020) is het opzetten van een opleidingscentrum waar jongvolwassenen een beroep kunnen leren (lasser, kleermaakster, meubelmaker, …).

Contact

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.