Jeugd Rode Kruis Oostende

Jeugd Rode Kruis Oostende

Wat doen jullie?

Het Jeugd Rode Kruis organiseert ontspannende activiteiten die eigen zijn aan een jeugdbewegingswerking, met als doel de onderlinge samenwerking en groepsdynamiek te versterken. Met deze activiteiten willen we ook bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

Naast de gewone spelletjes en activiteiten worden er ook eerstehulpopleidingen georganiseerd of wordt er inhoudelijk gewerkt rond de vier actieterreinen.

Voor wie?  
Iedereen van 4 tot 35 jaar.

Ook voor kinderen en jongeren met een mentale beperking, ASS of ADHD en of anderstalige zijn welkom. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen.  

Wanneer?

Voor de groep Benito's leeftijd 12 tot 15 jarigen twee keer per maand op zaterdag ochtend van 9h00 tot 12h00. ( volgens jaarkalender.)

Voor de groep Melvin's leeftijd 6 tot 11 jarigen twee keer per maand op zaterdag namiddag van 14h00 tot 17h30. (volgens jaarkalender.)

Uitzonderlijke kan hiervan zijn mogelijk dit wordt ruim op voorhand doorgeven. Daarnaast houden we in de volgende vakanties herfst , kerst , krokus en zomervakanties een reguliere meerdaagse voor de verschillende leeftijdsgroepen. 

Er wordt ook per kwartaal een eerste hulp initiaties voorzien voor zowel kleuters , kinderen en jongeren. 

Prijskaartje?

Wij vragen geen lidgeld dit is bijzondere zo helpen we het jeugdbeweging ook laagdrempelig kan zijn. Bij inschrijving kunnen de deelnemers wel het uniform aankopen maar dit is geen verplichting.

Het uniform kan ook aan een voordelige prijs aangekocht worden.

Onze jeugdbeweging maakt gebruik van de UITpas en zo'n wordt voor meerdaagse en zomerkamp voor wie recht geeft op kansentarief toegepast.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan op ons startweekend. Inschrijven gedurende het jaar kan via mail naar jeugd@oostende.rodekruis.be


Website JRK

Locatie

Jeugd Rode Kruis Oostende

Torhoutsesteenweg 56 , 8400 Oostende

Deze vereniging is op zoek naar vrijwilligers

Jeugd Rode Kruis Oostende zoekt verschillende vrijwilligers van leiding, hoofdleiding , lesgevers in eerste hulp , logistieke hulp voor jaarwerking en gelegenheidsvrijwilligers zijn meer dan welkom in onze organisatie. De opleiding word volledige door de afdeling betaald.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.