CM-Mobiel

CM-Mobiel is een initiatief vanuit CM Oostende waarbij vrijwilligers instaan voor het vervoer van mensen die door leeftijd of beperking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of een eigen wagen. Daarnaast vormt een beperkt (gezamenlijk) maandinkomen een voorwaarde voor inschrijving.

Het gaat hier zowel om vervoer om medische redenen (bijv. een consultatie bij een arts) als om sociale redenen (bijv. bezoek vrienden, kaarting, …). Via het ‘sociaal vervoer’ wil CMobiel mensen uit hun sociaal isolement halen en hen ervan weerhouden uitgesloten te worden uit de maatschappij.

De Dienst Aangepast Vervoer (DAV) van CMobiel voorziet vervoer voor rolwagengebruikers. De vrijwillige chauffeur brengt de cliënt met een aangepaste en comfortabele liftbus ter bestemming. Deze liftbus is voorzien van een laadplatform met lift, eenmaal in de bus worden rolwagens veilig vastgezet. Bij inschrijving DAV dient geen inkomensbewijs voorgelegd te worden.

Sociale media

Contact

Van Kerschaver Anneke

Deze vereniging is op zoek naar vrijwilligers

Het vervoer wordt verzorgd door vrijwilligers die met hun eigen wagen de gevraagde ritten uitvoert.

Daarnaast rijden ook vrijwilligers met de aangepaste wagen om rolwagenvervoer te garanderen.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.