Taekwondo Chin Do Jang Oostende
Dit is een UiTPAS activiteit.

Taekwondo is een Koreaanse, verdedigings -en vechtsport die gekenmerkt wordt door het veelvuldig  gebruik van beentechnieken. Toch worden er eveneens efficiënte handtechnieken aangeleerd.

TAE = 'verzameling van voettechnieken'
KWON = 'Verzameling van handtechnieken'
DO = 'Manier' of 'Weg'

Men spreekt dus van: 'de weg van de voet-en handtechnieken', kortweg 'Taekwondo'.

Bij Taekwondo komen nog allerlei stijloefeningen, springtechnieken en lenigheidsoefeningen aan te pas. Bijgevolg ontwikkelt een gemotiveerde beoefenaar, zijn snelheid, conditie, kracht, reactievermogen, lenigheid, evenwicht en lichaamsbeheersing.
De aangeleerde zelfverdedigingstechnieken zijn daarbij goed meegenomen.

Niet alleen fysische, maar ook psychische elementen worden ontwikkeld bij deze kunst. Eén intensieve les neemt heel wat stress en nerveusiteit weg. Voor jongere beginners is de leer zelfs een ware opvoeding en draagt bij tot bescheidenheid, zelfdiscipline en zelfzekerheid.
De bewijzen zijn er reeds bij enkele leden: een geërgerde moeder stelt vast dat haar zes-jarig zoontje zijn 'te-veel-aan-energie' is kwijt geraakt; anderen beweren de aangeleerde discipline in het dagelijks leven te kunnen toepassen, en er is zelfs iemand die door de oefeningen, een rugoperatie ontlopen is en nu 'de brug' kan uitvoeren.

Hiermee moet duidelijk zijn dat taekwondo van nature een zeer degelijke sport is, die jammer genoeg soms verkeerd beoordeeld of zelfs verkeerd gebruikt wordt. Taekwondo is een fascinerende sport om naar te kijken. De kleurrijke beschermende kledij, tijdens het 'Vrij Gevecht', maakt deze felle kunst tot een echt schouwspel!

Contact

Steve Desmadryl

Locatie

Sporthal Marie-Therèse De Gryse (vrijdag)

Schapenstraat 45A , 8400 Oostende

De Sportpit (woensdag)

Steenbakkersstraat 59 , 8400 Oostende
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.