Koninklijke Drumband 'Ostendia Schotten'

Ostendia-Schotten is een drumband gesticht in 1948. Het bestaat uit een 35-tal leden, onderverdeeld in twee hoofdgroepen, nl het trommelkorps en de muzikanten. Alle leden dragen een schots uniform. Dit uniform is gebonden aan verschillende clans, waardoor onze groep zeer kleurrijk is. Vooral de stoere mannen met hun tartan kilten hebben enorm veel bekijks.

De Ostendia-Schotten kunnen zowat alle opdrachten aan. Jaarlijks zijn ze meermaals te bewonderen in carnaval- en folklorestoeten, voetbaltornooien, braderieën, herdenkings- en bevrijdingsfeesten, …

Meermaals bijten ze de spits af met hun typische schotse pas. Als elitekorps krijgen ze dikwijls de eer de belangrijkste personen van de manifestatie te begeleiden.

Met hun meer dan 50 jarige bestaan hebben de Ostendia - Schotten heel wat kennis en ervaring opgedaan. Vooral door hun typische uniformen zijn ze begeerd als blikvanger op talrijke attracties.

Lidmaatschapsbijdrage: 6 euro per jaar.

Contact

Kooy Patrick

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.