Vergadering 1 - 12 januari 2024

Vergadering 1 - 12 januari 2024

Wat deden we tijdens deze vergadering van de Kindergemeenteraad?

Voor het thema Mentaal Welzijn gingen we in gesprek met de kinderen over de Geluksdriehoek. De vragen zoals wat maakt ons gelukkig, wat doen we als we ongelukkig zijn en welke diensten kunnen we aanbieden vanuit de Stad om in te zetten op mentaal welzijn, werden uitvoerig besproken.

Voor het thema Cyberveiligheid speelden de kinderen het online spel Hackshield. Hackshield is een online spelplatform gericht naar kinderen van 8 tot 12 jaar. Met deze interactieve game leren kinderen de gevaren van het internet herkennen en hoe ze deze kunnen ontwijken of oplossen. Het spel is gratis te spelen en reclamevrij. Via allerlei queesten of opdrachten worden diverse thema’s aangekaart zoals malware, digitale identiteit, wat is een goed wachtwoord en online geld. Na het behalen van de nodige kennis krijgt de deelnemer een beloning in het spel, in de vorm van een ‘shield’ en wordt een algemene rangschikking bijgehouden.

Tijdens de volgende Kindergemeenteraad mogen de kinderen hun evaluatie van het spel indienen en wordt besloten of Stad Oostende al dan niet verder instapt in het spelplatform.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.