Vergadering 2 - 21 februari 2024

Vergadering 2 - 21 februari 2024

Wat deden we tijdens deze vergadering van de Kindergemeenteraad?

Eerst mochten de kinderen kiezen uit vier voorontwerpen van de affiche voor onze kinderfuif. Met deze feedback gaat de dienst communicatie verder aan de slag met de affiche.

Erna werden we verwacht bij de Politie, waar we uitleg kregen over het thema mobiliteit in Oostende. Met twee stormwagens en één undercover wagen, deden we vier plaatsbezoeken van “onveilige verkeerssituaties”. Door de input van de kinderen weet de dienst mobiliteit hoe ze door kleine ingrepen verkeersituaties veiliger kunnen maken. Zo kan het verlagen van struiken of de afstemming van verkeerslichten al heel wat helpen.

Als ik een tram zie afkomen in de verte, is het niet duidelijk of ik mag oversteken, ookal hebben de voetgangers groen.

Als kers op de taart mochten de leden beslissen welke droom van “Dromen van Oostende” in vervulling mag gaan. Uit de 826 ingezonden dromen, werd een top tien geselecteerd door een jury. Uit deze tien koos de KGR de droom “een groot beachfestival voor alle vijfdes en zesdes in Oostende” als allerleukste.

Het was een leerlijke en toch wel avontuurlijke kindergemeenteraad! 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.