Welkom in de vernieuwde kinderhoek van Bibliotheek Oostende

Goed nieuws voor jonge boekenliefhebbers, want de Bib van Oostende stelt zijn nieuwe kinderhoek voor. Baby’s en peuters krijgen hun eigen plekje om samen met ouders op een laagdrempelige manier boeken op maat te ontdekken.

De iets oudere kinderen kunnen in de stripafdeling genieten van nieuwe zitbankjes en toffe zitzakken. Zo komt de Bib ook tegemoet aan de vraag van de Kindergemeenteraad.

De Bibliotheek van Oostende verwelkomt dagelijks kinderen die in boeken komen snuisteren. Ook jonge ouders met baby’s of peuters zijn welkom in de Bib. Voor veel ouders is het nog steeds een verrassing dat er ook een aanbod is voor de allerjongsten. De medewerkers vinden het belangrijk om ook deze doelgroep te verwelkomen en wegwijs te maken. Het aanbod was er al en dankzij de uitbouw van een heuse baby- en peuterhoek is het nu ook visueel duidelijk dat de Bib honderd procent ‘babyproof’ is.

Deze ruimte is ontworpen om samen boeken te ontdekken en moedertaalkennis te verrijken, wat ook de verwerving van het Nederlands bij (anderstalige) jonge kinderen bevordert. Daarom hebben we de Wereldbibliotheek (met prentenboeken in andere talen), woordloze prentenboeken en toegankelijke zoekboeken een prominentere plek gegeven.

Gepubliceerd op vrijdag 3 november 2023 16.10 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.