Vernieuwde Speelpleinwerking: ontdek het hier!

Al tal van jaren organiseert Stad Oostende de succesvolle 'Speelcompagnie'. Aangemoedigd door de vele blije kindergezichten wordt dit vrijetijdsaanbod dit jaar nog verder verfijnd.

De speelpleinwerking gaat 100% digitaal

In het verleden werd er gevraagd om jaarlijks én eenmalig je kind online in te schrijven voor onze werking. Bij deze inschrijving werden persoons-, advies-, medische- en andere relevantie gegevens opgevraagd.

Vanaf 2020 gaan we hierin nog een stap verder. In slechts enkele muisklikken zal ook reservatie van de dagdeelname van je kind volledig digitaal kunnen worden doorgegeven. Inderdaad, geen gedoe meer met papieren dagkaarten. Dankzij dit digitale reservatiesysteem kan makkelijker én ook onmiddellijk, het aantal reservaties per plein overzien worden. Wat betekent dat je zekerheid hebt van een gereserveerde plaats. Elke ouder/voogd  moet ten laatste 48 uur op voorhand de deelname van zijn kind doorgeven te geven. Dit geeft ons de tijd om een activiteit beter voor te bereiden.

Voortaan ligt de focus op kinderen uit Oostende. Dit wil zeggen dat minstens één ouder moet gedomicilieerd zijn in Oostende (als hoofd- of tweede verblijfplaats) vooraleer er kan worden deelgenomen aan onze speelpleinwerking.

Een UiTPAS voor iedereen

Onze speelpleinwerking zal voortaan ook de schouders zetten onder UiTPAS, de vrijetijdspas in Oostende en Vlaanderen. Concreet betekent dit dat we elk kind van een UiTPAS voorzien en zo de mogelijkheid aanbieden om punten te sparen, een inruilvoordeel aan te bieden en het kansentarief voor mensen in armoede toe te passen.

Opgelet, tijdens het inschrijven zal het UiTPASnummer van je zoon of dochter gevraagd worden. We raden dan ook aan om vooraleer in te schrijven een UiTPAS aan te schaffen per kind. Een UiTPAS is levenslang geldig en is gratis voor kinderen en jongeren tot 26 jaar.

Nog niet in het bezit van een UiTPAS? Kom gerust langs bij de dienst Jeugd, de Wegwijzer (enkel kansentarief), UiTloket, Toerisme Oostende of in één van de ontmoetingscentra van de stad.

Meer info omtrent adres en openingstijden vind je terug op www.oostende.be/uitpas

Zelf keuzes maken tijdens het halfopen spelaanbod

In 2020 gaan we voluit voor een halfopen speelpleinaanbod. Dit betekent dat kinderen uit de lagere school zelf kunnen kiezen uit een beperkt aantal activiteiten. Zo wordt er aangeleerd om bewust eigen keuzes te maken, een spel te kiezen dat aansluit bij de eigen interesses en wordt een speelpleindag nog leuker. Voor de kleuters blijft er een vast aanbod.

Elke spel wordt uiteraard nog steeds begeleid door gekwalificeerde animatoren.

In deze vernieuwingsoefening wordt ook de prijs van één dagdeelname aan onze speelpleinwerking vastgelegd op 7 euro per kind. Dit bedrag is nog steeds inclusief warme maaltijd, verzekering, activiteiten, materiaal  en eventuele daguitstappen. Mensen met een UiTPAS aan kansentarief betalen 1,40 euro per kind.

We hopen je met deze informatie duidelijkheid te geven over de vernieuwingen binnen onze speelpleinwerking.  Heb je  nog vragen, dan kan je uiteraard altijd terecht bij de dienst Jeugd, Zinnialaan 1, T 059 51 01 76 of viajeugd@oostende.be

Daarnaast zijn er ook een aantal infomomenten:

  • dinsdag 21 januari 2020 om 19.00 uur in OC De Schelpe, Elisabethlaan 32;
  • donderdag 23 januari 2020 om 19.00 uur in OC ‘t Kasteeltje, Kasteelstraat 22;
  • dinsdag 28 januari 2020 om 19.00 uur in dienst Jeugd ’t Bosjoenk, Zinnialaan 1;
  • donderdag 30 januari 2020 om 19.00 uur in OC De Ballon, Mansveldstraat 11.

Dienst Jeugd kijkt er alvast naar uit de kinderen opnieuw te verwelkomen tijdens de komende vakantie(s).

Gepubliceerd op dinsdag 14 januari 2020 13.49 u.