Verwentijd in de woonzorgcentra van Stad Oostende

In de woonzorgcentra van Stad Oostende doet het oude normaal beetje bij beetje terug haar intrede. Om de voorbije moeilijke maanden af te sluiten wordt van 1 tot 4 juni een coronaveilige feestweek georganiseerd.

Er is ondertussen al een tijdje een positieve trend ingezet in de woonzorgcentra van Stad Oostende. Alle bewoners en medewerkers van WZC De Boarebreker en WZC Lacourt zijn gevaccineerd en er zijn al een hele tijd geen nieuwe coronabesmettingen meer.  Door de verschillende versoepelingen, bijvoorbeeld in de bezoekregeling, konden de bewoners opnieuw op adem komen. Tijd voor een heuse feestweek om de voorbije moeilijke periode af te sluiten. 

Veilig genieten van gezelligheid en lekkers

In beide woonzorgcentra Lacourt én Boarebreker worden bewoners én personeel van 1 tot en met 4 juni in de bloemetjes gezet. Voor de bewoners komt er een aperitiefkar langs met een verrassend drankje en er zijn die week extra lekkere dessertbordjes voorzien. Medewerkers kunnen een snack of een ijsje meepikken in de cafetaria. Elke afdeling wordt thematisch ingericht om het extra gezellig te maken. Fotografen zullen de kleurrijke momenten vastleggen om er mooie herinneringen van te maken. De feestweek wordt afgesloten met muziek

Psychosociaal welzijn

Het psychosociaal welzijn van de bewoners staat centraal. Stad Oostende hoopt dat deze week een symbolische start kan zijn om terug te keren naar de typische gezelligheid die onze woonzorgcentra kenmerkt. Het samen genieten en samen plezier maken staat die week centraal. Want een gelukkige bewoner zien, geeft de enthousiaste medewerkers nog steeds de meeste voldoening.

Gepubliceerd op dinsdag 1 juni 2021 12.31 u.