Vier programmamanagers en extern bureau Möbius zorgen voor expertise bij uitbouw AZ Oostende

De voorbereiding van de oprichting van AZ Oostende is een complex gegeven. Om alle taken in kaart te brengen en het overzicht te bewaren, werd een ‘Programma Management Office’ opgericht met vier programmamanagers die elk een deelaspect van de integratie zullen uitwerken.

DDe voorbereiding van de oprichting van AZ Oostende is een complex gegeven. De noodzakelijke informatie moet worden verzameld en de samenwerking tussen beide campussen moet concreet worden uitgewerkt. Om alle uit te voeren taken in kaart te brengen en om het overzicht bij de uitvoering te bewaren, werd een ‘Programma Management Office opgericht. Dit bestaat uit vier programmamanagers die elk een deelaspect van de integratie zullen uitwerken, vanuit hun kennisdomein.

Om de medewerkers in deze complexe opdracht te ondersteunen, wordt beroep gedaan op ervaren consultants met een ruime ervaring bij dit soort grondige veranderingen in een organisatie. Na een selectieprocedure werd een samenwerking met het bedrijf Möbius voorgesteld aan de stuurgroep, die deze samenwerking ook goedkeurde. Möbius heeft heel wat mooie referenties, onder andere in de zorgsector, en begeleidde eerder ook al organisaties als het Wit-Gele Kruis, ZNA (Ziekenhuis Netwerk Antwerpen) en Kom op tegen Kanker.

Vier programmamanagers: Peter, Margot, Elke en Stéphanie

Möbius zal een van de vier programma managers aanstellen, met name Peter Willen. Peter heeft een pak ervaring met projectwerking binnen de zorg, waaronder ook de ziekenhuissector. Ook verschillende samenwerkingen en fusietrajecten van organisaties staan op zijn cv. Peter zal de deelaspecten overzien m.b.t. infrastructuur, risicobeheersing, ICT en administratie & financiën.

De andere drie programmamanagers hebben ook een sterke expertise en ervaring in de zorgsector.

  • Margot Jackers: beleidscoördinator bij Stad Oostende. Eerder werkte Margot als projectmedewerker en stafmedewerker bij GZA ziekenhuizen in Antwerpen, waar ze onder andere verantwoordelijk was voor het ziekenhuisnetwerk en de fusie tussen de GZA en ZNA ziekenhuisgroepen. Margot zal haar expertise en kennis inzetten binnen de deelaspecten capaciteit, patiëntenflow, zorgaanbod en zorgplan & -model.
  • Elke Van Bladel: stafmedewerker Algemene en Medische Directie bij AZ Damiaan. Elke werkt intussen bijna drie jaar voor AZ Damiaan. Ze startte er in 2019 als stafmedewerker Supply Chain en ging op zoek naar manieren om de interne processen van het ziekenhuis te verbeteren, met het oog op een meer 'leane' manier van werken. Dat leverde haar in 2021 de Lean In De Zorg Award op. Elke kan de nodige ondersteuning bieden op basis van haar kennis supply chain binnen de deelaspecten logistiek, materiaal, sterilisatie en medicatie & implantaten.
  • Stéphanie Crombez: stafmedewerker Juridische Zaken bij AZ Damiaan. Stéphanie brengt dan weer de nodige juridische expertise binnen het Programma Management Office. Ze is sinds 2021 aan de slag bij AZ Damiaan en haalde zowel een master in de Rechten als in het Notariaat. Stéphanie zal de deelaspecten juridische zaken, contracten, personeelsbeleid en algemeen beleid voor haar rekening nemen.

Gepubliceerd op donderdag 10 maart 2022 15.32 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.