Vijf extra dromen gaan in vervulling

De grote winnaar van de wedstrijd Dromen van Oostende was al gekend, maar Stad Oostende besliste nu om nog vijf extra dromen te verwezenlijken in het voorjaar van 2024. Het gaat over vijf individuele, hartverwarmende dromen met een link naar Oostende die een prijs kregen van de jury.

Met de wedstrijd Dromen van Oostende wilde Stad Oostende de jongste Oostendenaars laten dromen. En dromen deden ze! Uit de 826 deelnemers werd door de Kindergemeenteraad uiteindelijk één grote winnaar gekozen. Dat werd de tienjarige Babette, die droomt van een beachfestival voor alle vijfdes en zesdes in Oostende met een reuzegrote popcornmachine. De Stad gaf ook aan vijf individuele, hartverwarmende dromen een juryprijs en zal ook deze dromen in vervulling laten gaan in het voorjaar van 2024.

Beachfestival gekozen door de Kindergemeenteraad

Dankzij de grote winnares Babette krijgt Stad Oostende een beachfestival met veel popcorn voor alle leerlingen uit het vijfde en zesde jaar van de basisscholen van Oostende. Het festival zal plaatsvinden op de laatste donderdag van het schooljaar, op 27 juni van 11.00 tot 15.00 uur op het Sportstrand. Het belooft een onvergetelijke dag te worden vol muziek, lekkers en animatie. Een leuke dag in festivalsfeer met de voetjes in het zand en uiteraard met veel popcorn.

Vijf unieke dromen krijgen een juryprijs

De Stad werd overdonderd door het aantal dromen maar ook door de fantasie en de gulle harten van onze jonge Oostendenaars. Er waren vijf individuele, originele dromen die de jury zelf deden wegdromen en die ze bekroonden met een juryprijs. Soms ontroerend en hartverwarmend, maar soms ook mooi in hun eenvoud. Deze vijf dromen hebben een link met Oostende en daarom besliste Stad Oostende om ook deze vijf kinderen gelukkig te maken en hun droom te vervullen in het voorjaar van 2024.

Een zonnebloemweide aan het oude zwembad

"Ik hou van bloemen en daarom droom ik van een gazon vol zonnebloemen aan het oude zwembad. Zonnebloemen doen me denken aan mijn oma die deze zomer gestorven is en zo is ze dicht bij me. Het maakt iedereen vrolijk." -León 

Stad Oostende ging op zoek naar het perfecte bloemenmengsel met zonnebloemen om te laten groeien op de site na de afbraak van het oude zwembad. Omwille van de weersomstandigheden aan de kust werd voor een laagbloeiende soort zonnebloem gekozen. Het zaaien zal plaatsvinden in april. In augustus hopen we samen met León de zonnebloemen over 2.000m² te zien bloeien.

Nog eens samen surfen met mijn papa

"Mijn papa en ik delen de liefde voor de zee en het water. Twee jaar geleden raakte mijn papa deels verlamd aan zijn linkerkant. Ik wil samen met hem nog eens surfen op zee, want dat kon hij supergoed." - Céleste

Voor deze droom slaat Stad Oostende de handen in elkaar met surfclub Inside Outside. Op een grote surfplank zal de papa van Céleste begeleid worden door een ervaren begeleider. Zo kunnen Céleste en haar papa samen genieten op de golven.

Als prinses op een koets door Oostende

"Ik droom ervan om samen met mijn nichtjes in een prinsessenkleed in een koets door Oostende te rijden." -Destiny

Destiny en haar twee nichtjes worden omgetoverd tot echte prinsessen en worden met een koets opgehaald voor een royale tocht door Oostende.

Dansen op een dak

"Ik hou van dansen en daarom wil ik graag dansen op een dak in Oostende." - Aliyah

Aliyah zal haar beste dansmoves kunnen tonen op het dak van het Kursaal.

Eens in zee springen vanuit een reddingsboot

"Ik zou heel graag eens met een reddingsboot de zee op gaan en in de zee springen met een reddingsvest. Ik wil weten hoe het voelt om dieper in de zee te gaan dan enkel tot aan mijn knieën zoals mama en papa zeggen." - Lara

Lara wordt met een reddingsboot opgehaald op het strand waar haar mama en papa haar zullen uitzwaaien. Eens diep genoeg op zee zal ze met een redder en een reddingsvest in de zee springen. Lara zal dan eindelijk heel wat dieper dan tot haar knieën in de zee kunnen zwemmen.

Deze vijf extra dromen worden nog dit voorjaar waargemaakt. De pers wordt uiteraard op de hoogte gehouden van de praktische informatie en timing voor de realisatie van deze dromen.

Gepubliceerd op woensdag 13 maart 2024 14.41 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.