Vijf Oostendse basisscholen scoren met actie 'Breng je Sportclub naar School'

Onder de noemer ‘Breng je sportclub naar school’ konden leerlingen van het basisonderwijs ook dit jaar hun favoriete sport(club) in de kijker zetten. Stad Oostende beloonde vijf scholen voor hun originaliteit met een waardebon van 300 euro voor de aankoop van sportmateriaal.

De Stad Oostende, Sport Vlaanderen en Moev riepen de leerlingen van de basisscholen in september op om één dag massaal in sportoutfit naar school te komen en zo hun favoriete sport(club) in de kijker te zetten. De 11 deelnemende scholen aan deze actie met de toepasselijke naam ‘Breng je sportclub naar school’ werden door de Stad uitgedaagd om vooraf zoveel mogelijk kinderen warm te maken om in sportkledij naar de schoolbanken te trekken. De uitdaging bestond eruit om een korte en creatieve promotiefilm op te nemen en te verspreiden via onder andere social media.

Vijf Oostendse scholen werden nu door de Stad beloond voor hun originaliteit met een waardebon van 300 euro voor de aankoop van allerlei sportmateriaal: GO! Basisschool Stene – GO! Basisschool de morootjes – Vrije lagere school Westdiep – GO! Basisschool De Puzzel afdeling Zandvoorde en GO! Basisschool De Puzzel afdeling Meiboom.

Succesvol trailrunparcours voor scholen

Naast ‘Breng je Sportclub naar School’ was er in september ook een bijzonder initiatief van Stad Oostende om kinderen en jongeren op een toffe manier te doen bewegen. Vier weken lang konden de basis- en secundaire scholen in sportpark De Schorre een uitdagend loopparcours vol hindernissen afleggen. Meer dan 3.500 kinderen uit 28 scholen gaven er het beste van zichzelf op de klimnetten, muren, bergen en andere obstakels.

Gepubliceerd op donderdag 16 november 2023 15.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.