11 juli - Vlaamse feestdag - Primus & Vlaanderen Zingt

11 juli - Vlaamse feestdag - Primus & Vlaanderen Zingt

Hoofdthemas

Op 11 juli kan je om 15.00 uur terecht op de Groentemarkt voor de acrobatische familievoorstelling 'Primus'. Rosa Tyyskä en Jasper D'Hondt spelen twee primussen op de middelbare school van het leven. Met Primus loopt het circus voornamelijk op wielen en wordt er geschoten met scherp. Niet te missen! 
De voorstelling duurt 40 minuten.

Het Leeshuus is uitzonderlijk open van 14.00 tot 18.00 uur voor een drankje en een hapje en de verkoop van kinderboeken.

Rosa Tyyskä (FI)
Na een opleiding tot circusartieste gespecialiseerd in Cyr wiel in het Finse Sasak, vertrekt Rosa op een never ending tour. Langs de cabarets in Duitsland, over zomerfestivals met het Finse vrouwencollectief Sisus, tot bij Cirque du Soleil. De never ending tour komt abrupt tot een einde in 2020. Met deze lockdowncreatie maakt Rosa, samen met Jasper, van de nood een deugd.


Jasper D'Hondt (B)
Na een opleiding tot circusartiest in ESAC, Brussel specialiseert Jasper zich achtereenvolgens in bascule, Russian bar, acrobatische fiets en acrobatische rolschaatsen. Zijn professionele activiteiten bevinden zich ergens tussen het spelen, regisseren en produceren van circus. 

Van 19.00 tot 23.00 uur kan je meezingen met Vlaanderen Zingt op het Wapenplein.

Op de Vlaamse feestdag ben jij de ster. Het zangkrantje met liedjesteksten wakkert je geheugen aan en helpt je meezingen met voornamelijk Nederlandstalige liedjes. Een liveband leidt de samenzang in goede banen. Zingen maakt gelukkig en samen zingen brengt je helemaal in hogere sferen. Geniet met vrienden of familie van deze gratis meezingavond. In Oostende staan ook enkele Oostendse klassiekers op het programma zoals Aan het strand van Oostende (Louis Neefs), Mien Zeekapiting (Lucy Loes), M’n vintje komt noar huis (Lucy Monti), Bie uus aan ’t zèètje (Lucy Monti) en Leve de torre van Ostende (Jacco Ricardo).

Bovenstaande activiteiten zijn gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig.

Initiatief voor het feest van de Vlaamse Gemeenschap.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.