11 juli - Vlaamse feestdag

Hoofdthemas

Op 11 juli kan je om 16.30 uur terecht op de Groentemarkt voor de acrobatische familievoorstelling 'Nog een keer' waarin het Koreaans teeterbord centraal staat. Op deze speciale springplank toveren Julio, Daniel en Gianna allerhande acrobatische kunstjes uit hun hoed.

De voorstelling 'Nog een keer' gaat over de gedachte dat fouten maken mag. Pingpongballen, salto’s, alle elementen komen samen in een muzikale, speelse creatie. Zes schouders, drie hoofden, één collectief. Grappig circus voor iedereen!

Van 19.00 tot 22.30 uur kan je meezingen met Vlaanderen Zingt op het Wapenplein.

Op de Vlaamse feestdag ben jij de ster. Het zangkrantje met liedjesteksten wakkert je geheugen aan en helpt je meezingen met voornamelijk Nederlandstalige liedjes. Een liveband leidt de samenzang in goede banen. Zingen maakt gelukkig en samen zingen brengt je helemaal in hogere sferen. Geniet met vrienden of familie van deze gratis meezingavond. In Oostende staan ook enkele Oostendse klassiekers op het programma zoals Aan het strand van Oostende (Louis Neefs), Mien Zeekapiting (Lucy Loes), M’n vintje komt noar huis (Lucy Monti) en Leve de torre van Ostende (Jacco Ricardo).

De Vlaamse feestdag sluiten we om 23.00 uur af met een geluidsarm vuurwerk op het strand naast het Strandplein in Mariakerke.

Bovenstaande activiteiten zijn gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig.

Initiatief voor het feest van de Vlaamse Gemeenschap.