VLINDER-project

 

De Gentse Universiteit kreeg vanuit het Departement Economie , Wetenschap en Innovatie een subsidie toegekend voor het VLINDER-project.  Het VLINDER-project is een citizen science project waarbij scholen, burgers en wetenschappers een meetnetwerk oprichten om de relatie tussen landgebruik en atmosfeer te bestuderen. Concreet zal het VLINDER-project het lokale weer bestuderen in Vlaamse stadscentra, bossen, industriegebieden, villawijken, ….

De onderzoekers van het project voorzien in 100 weerstations die zullen ‘vlinderen’.

 

Voor dit project zijn de onderzoekers op zoek naar 50 interessante meetlocaties, verspreid over Vlaanderen en Brussel. Secundaire scholen moeten bij inschrijving meteen locaties voorstellen en dat zal ook de doorslag geven bij de selectie.. Scholen moeten buiten de schoolterreinen op zoek gaan naar specifieke omgevingen (bos, stadscentrum, industriegebied, rivier,...).

 

Alle info en tips over het selecteren van locaties kan je terugvinden op: http://www.vlinder.ugent.be/Stappenplan_locaties.pdf. Scholen kunnen tot 30/04/19 inschrijven via www.vlinder.ugent.be .

 

Gepubliceerd op vrijdag 1 februari 2019 11.07 u.