Voorbehouden parkeerplaatsen aanvragen (voor Oostendenaars)

Oostendenaars kunnen een parkeerplaats digitaal aanvragen:

Parkeerplaats voor mensen met een beperking

Enkel personen met een beperking die in het bezit zijn van een ‘blauwe kaart’ mogen voorbehouden parkeerplaatsen gebruiken. De kaart is persoonlijk en mag niet gebruikt worden als je niet zelf in het voertuig zit. Plaats je kaart vooraan in het voertuig leggen op het dashboard met het symbool van de rolstoel zichtbaar. Je herkent een voorbehouden parkeerplaats aan het rolstoelsymbool en een blauwe markering op de grond, en het blauwe parkeerbord met het rolstoelsymbool.

Iedere gemeente beslist zelf hoeveel en waar er voorbehouden parkeerplaatsen worden aangelegd en of die betalend zijn of niet.


Navigeer en parkeer

Op NavigeerEnParkeer.be vind je het overzicht van alle voorbehouden parkeerplaatsen in West-Vlaanderen. Je kunt zoeken op gemeente, afmetingen en positie. De voorbehouden parkeerplaatsen kunnen ook als ‘nuttige plaats’ toegevoegd worden op GPS-toestellen van TomTom, Garmin en Mio.


Voorbehouden parkeerplaats aanvragen

Als je je door een handicap of aandoening moeilijk kan verplaatsen, kun je een parkeerplaats voor personen met een handicap aanvragen in de nabijheid van je woning of je werk.

Je kunt een parkeerplaats digitaal aanvragen bij de dienst Mobiliteit. De aanvraag wordt daarna verwerkt en geëvalueerd. Merk op dat in betalende zones geen voorbehouden plaatsen worden toegestaan.

De aanvraag kan alvast digitaal:

Parkeerplaats voor mensen met een beperking


30 minuten gratis parkeren

Oostendenaars kunnen 30 minuten gratis parkeren (de voormalige parkeerjeton). Registreer je via het Parkeerloket. 

www.oostende.be/parkeren 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.