Voortaan minder evenementen in Leopoldpark

De druk op het historische Leopoldpark werd de laatste jaren steeds groter. Daarom werd beslist om er in de toekomst minder evenementen te laten plaatsvinden. Een aantal bestaande events verhuizen naar een andere locatie.

De laatste jaren werden er in Oostende steeds meer evenementen ingepland in het Leopoldpark. Het park is echter sinds 2006 beschermd als monument, omwille van de historische waarde. Na overleg met het Agentschap Roerend Erfgoed, besliste Stad Oostende om te bekijken hoe de druk op het Leopoldpark verminderd kan worden.

In samenspraak met Toerisme vzw en verschillende organisatoren werden er dit jaar al verschillende evenementen verplaatst of geschrapt. ‘School is out’ verhuisde naar het Maria-Hendrikapark. ‘North Sea Beer Festival’ zal eind augustus plaatsvinden op het Zeeheldenplein. Ook de de ‘Horeca Battle’ is op zoek naar een andere locatie. Met de organisator van ‘Barrio Cantina’ werd reeds afgesproken ook dit event volgend jaar ergens anders te laten plaatsvinden.

Gepubliceerd op woensdag 7 augustus 2019 0.00 u.