Vorming voor Jeugdverenigingen

Hoofdthemas

Een jeugdbeweging is een veilige haven, een plaats om ongeremd te spelen én om de leukste jeugdherinneringen op te bouwen. 

Heel soms kan het mis gaan en dan moet je als leiding de veiligheid van jouw groep(sleden) kunnen waarborgen. De Stad biedt hierin hulp door het aanbieden van diverse workshops.

Vorming brandveiligheid

Wat als het brandt in jouw jeugdbewegingslokaal? Hou jij het hoofd koel én kan je kordaat beslissen en handelen?

In deze workshop oefenen we op situaties die veelvuldig voorkomen in jeugdlokalen en een brandrisico inhouden. Je leert het verschil tussen de verschillende brandblustechnieken en -materialen. Tot slot wordt deze nieuwe kennis ingeoefend met een blusoefening.

Jaarlijks aanbod, recentste workshops Brandveiligheid waren op op zaterdag 8 of zondag 9 oktober 2022.

Vorming EHBO

Een ongeval is snel gebeurd, maar hoe zorg je voor de eerste hulp in deze situaties? 

In deze workshop maak je kennis met EHBO - situaties en wat jij kan doen. Je leert hoe je het slachtoffer kan kalmeren, hoe je reageert in verschillende situaties, hoe je deze zorg uitvoert.

Jaarlijks aanbod, recentste workshops EHBO bij jeugdverenigingen waren gepland op zaterdag 8 of zondag 9 oktober 2022.

Vorming diversiteit

Onze samenleving omhelst heel wat culturen. Dit maakt dat ook het jeugdwerk, zoals een jeugdvereniging, zich bewust dient te zijn van eventuele drempels die een hindernis (kunnen) vormen om deze culturele diversiteit vertaald te zien in de (huidige) de leidingploeg en leden. 

Tijdens een interactieve workshop focussen we op deze drempels en biedt de vorming tal van tips & tricks aan hoe men kan hiermee aan de slag kan gaan om de eigen vereniging meer toegankelijk te maken voor gezinnen met diverse culturele achtergronden. 

Vorming vindt plaats op zaterdag 10 december 2022. Meer info en inschrijvingslink vind je hier.

Diverse andere workshops

Nood aan een ander soort workshop? Geef de dienst Jeugd zeker een seintje via dit formulier en we bekijken je vraag!