Vrijetijdsmarkt: Ontdek het Oostendse verenigingsleven!

September is de maand waarin het verenigingsleven en de vrijetijdsactiviteiten opnieuw van start gaan. Het grote aanbod aan clubs, verenigingen, organisaties en instellingen komt ruim aan bod tijdens de Vrijetijdsmarkt op 22 september .

Het grote aanbod van clubs en verenigingen komt ruim aan bod tijdens de Vrijetijdsmarkt op 22 september 2019. Zowel het culturele verenigingsleven als ook sport – en jeugdverenigingen grijpen de kans om zichzelf voor te stellen aan het publiek. De meer dan zeventig organisaties en verenigingen op de Vrijetijdsmarkt zorgen ervoor dat je agenda onmogelijk leeg zal blijven en gevuld zal worden met toffe activiteiten, leerrijke workshops, bijzondere expo’s en sportieve uitdagingen.

Centrale plekken voor deze editie van de Vrijetijdsmarkt zijn CC De Grote Post en Sportcentrum De Koninklijke Stallingen. Ontdek bij de leuke kraampjes, de vele demonstraties en toonmomenten het uitgebreide vrijetijdsaanbod van de Stad aan Zee.

Ook de vele jeugdverenigingen en jeugdwerkinitiatieven zetten samen met de Oostendse jeugdraad en de dienst Jeugd hun werking in de kijker tijdens de Vrijetijdsmarkt.

Wil je nu al graag alle standhouders ontdekken? 

Brochure met de standhouders en het programma7,9Mb(pdf)

Ook nog dit: 

Zeepkistenrace

Kom zeker een kijkje nemen naar de eerste Zeepkistenrace in Oostende, die ter gelegenheid van autoloze zondag door de Oostendse Jeugdraad wordt georganiseerd. Creatieve en innovatieve zeepkisten racen er langs de Koninginnelaan naar beneden voor de snelheids- en/of originaliteitsprijs.

Check www.oostende.be/zeepkistenrace voor meer info.

Infomarkt

De verschillende jeugdwerkinitiatieven kun je niet alleen live aan het werk zien in hun creatieve zeepkist, er is ook mogelijkheid tot het maken van een praatje met de begeleiders.

Heb je interesse om je kind in te schrijven in één van de talrijke jeugdverenigingen of jongerenwerkingen of ben je benieuwd naar meer info over de projecten van dienst Jeugd? Kom langs bij één van de standjes in de Koninginnelaan ter hoogte van de Koninklijke Stallingen.

Oostendedag & Autoloze Zondag

De Vrijetijdsmarkt van 22 september 2019 valt samen met de Oostendedag en Autoloze Zondag in het stadscentrum. Daar worden de straten van 10.00 - 18.00 uur volledig autovrij gemaakt. Een aantal activiteiten van de Oostendedag worden gekoppeld aan de Vrijetijdsmarkt. Zo is er een informatieve stopplaats voor de Oostendedagfietstocht aan de Koninklijke Stallingen.

In het autovrije stadscentrum kunnen Oostendenaars en bezoekers terecht voor tal van activiteiten: van een springkastelenparcours en kinderanimatie tot infostanden over alternatieve vervoersmiddelen. Op het Sint-Petrus- en -Paulusplein zijn tussen 14.00 en 18.00 uur verschillende optredens mee te pikken.

Meer info

Gepubliceerd op maandag 22 juli 2019 9.09 u.