Vrijetijdsverenigingen kunnen nog maand langer coronasteun aanvragen

Nog tot 1 oktober kunnen jeugd-, sport- en cultuurverenigingen een aanvraag indienen bij Stad Oostende voor financiële steun. Deze organisaties vervullen een belangrijke rol in de stad en hun werking werd soms hard getroffen. In totaal zal Stad Oostende 1,1 miljoen euro aan ondersteuning toekennen.

Eind juli kondigde Stad Oostende aan dat het opnieuw zuurstof wil geven aan de vrijetijdssector. De stad aan zee doet dat met een pakket aan gerichte steunmaatregelen. Vanuit het Vlaamse Noodfonds kreeg Stad Oostende daarvoor ongeveer 1,1 miljoen euro ter beschikking.

Financiële steun op maat van de verenigingen

Het voorbije half jaar was een lastige periode voor veel jeugd-, sport- en cultuurverenigingen. Heel wat activiteiten werden noodgedwongen geannuleerd, zowel tijdens de lockdown als in de periode nadien. Dat betekende dat er heel wat minder middelen binnen kwamen, terwijl er vaak wel al kosten waren gemaakt. Een aantal organisaties moesten bovendien flink investeren in beschermende maatregelen om activiteiten toch nog op een veilige manier te laten doorgaan.

Stad Oostende voorziet daarom een breed pakket aan steunmaatregelen die specifiek gericht zijn op de noden van de vrijetijdsverenigingen. Het gaat onder andere over tussenkomst in huurkosten, extra uitgaven voor beschermingsmateriaal, compensatie voor verminderde inkomsten uit activiteiten, steun voor het 'coronaveilig' organiseren van jeugdkampen en culturele activiteiten, enzovoort.

Aanvraagperiode verlengd

Om alle Oostendse verenigingen voldoende tijd te geven om een aanvraag  in te dienen, besliste Stad Oostende om de deadline voor de aanvragen uit te stellen naar 30 september (in plaats van 31 augustus). Verenigingen hebben dus nog een maandje langer de tijd om na te gaan of ze in aanmerking komen voor zo'n financieel duwtje in de rug.

Alle info over de financiële steun voor de vrijetijdsverenigingen is te vinden op www.oostende.be/coronasubsidie

Gepubliceerd op vrijdag 28 augustus 2020 8.08 u.