Vrijwilligerswerk bij de directie Welzijn

Hoofdthemas

Stad Oostende kan niet zonder vrijwilligers. Wist je dat 1 op 5 West-Vlamingen tussen 15 en 75 jaar aan vrijwilligerswerk doet? Maar liefst 226.444 West-Vlamingen staan wekelijks paraat bij de jeugdbeweging, houden ouderen gezelschap, gaan op reis met zieken en gehandicapten, organiseren activiteiten voor hun seniorenvereniging, gaan op bezoek in het rusthuis, organiseren een carnavalsfeest, verzorgen de bar van een buurthuis,…

Ook Stad Oostende werkt met vele vrijwilligers. Deze mensen helpen mee met het ontwerpen van de plannen, het voorbereiden en uitvoeren ervan. Ze dragen als het ware de werking. 

Vrijwilligerswerk is niet louter een middel, maar ook een doel. Het wegvallen van de verantwoordelijkheden en de sociale contacten die het werk, de zorg om de kinderen met zich meebrachten ruimt plaats voor een leeg gevoel. Nog wel iets willen doen, maar door de maatschappij gecatalogeerd als “versleten, opgebruikt, taak volbracht.”

Bij het Doorgroeihuis kunnen ze alvast een extra helpende hand gebruiken! Geïnteresseerd? Vul dan onderstaand formulier zeker in!

Word vrijwilliger bij het doorgroeihuis