Vuurwerk in Oostende

Opgelet! Momenteel wordt er via verschillende mediakanalen verkeerde informatie verspreid over het gebruik van vuurwerk tijdens de eindejaarsnacht.

Om in Oostende vuurwerk af te schieten op het openbaar domein heb je een voorafgaande schriftelijke toestemming nodig van het College van Burgemeester en Schepenen of de Burgemeester. Heb je geen zo'n toestemming, dan is het verboden om vuurwerk te ontsteken. Dit kan je lezen in artikel 7 van de stedelijke verordening met betrekking tot barbecues en vuur maken. 

Doe je dit toch zonder uitdrukkelijke toestemming? Dan loop je het risico op een GAS-boete van maximaal 350 euro. Naast politieagenten, zijn ook stadsambtenaren van de dienst Handhaving en Toezicht, de dienst Openbaar Domein, de dienst Economie en de Gemeenschapswachten gemachtigd om bestuurlijke verslagen op te stellen. Meer informatie over GAS lees je hier

Verder kan je op de laatste dag van het jaar vanaf middernacht genieten van het traditionele eindejaarsvuurwerk op het Groot Strand ter hoogte van het Kursaal.

 

 

 

Gepubliceerd op donderdag 27 december 2018 9.50 u.