Waarom Bereikbaar Oostende?

Hoofdthemas

Oostende is een aangename stad om in te leven en in te wonen, voor alle leeftijden. De stad trekt dankzij haar troeven jaarlijks heel wat bezoekers aan. Dit is meer dan terecht: Oostende heeft een bruisend karakter en er valt ook heel wat te beleven.

Om ervoor te zorgen dat onze stad voor iedereen leefbaar en bereikbaar blijft, is het nodig om op bepaalde locaties doordacht om te gaan met de manier waarop het verkeer zich er verplaatst. Dit is in het bijzonder het geval voor het historisch centrum, het hart van de stad.

Bereikbaar Oostende

Stad Oostende voert het plan “Bereikbaar Oostende” in. Dit plan is het resultaat van verschillende participatiemomenten met bewoners en handelaars, met ondersteuning van een extern mobiliteitsbureau.

Belangrijk is dat ongeacht de manier waarop je naar de stad komt, de bereikbaarheid en de mogelijkheid tot parkeren, laden en lossen nog steeds wordt gegarandeerd.

Meer ruimte voor fietsers en wandelaars

Voetgangers en fietsers krijgen een streepje voor. Op deze manier creëert de Stad meer ruimte voor wandelen, winkelen, terrassen, fietsen, spelen, groen …

De Stad stippelde daarom enkele maatregelen uit waardoor gemotoriseerd verkeer niet meer “zomaar” door het historisch centrum kan rijden. Gemotoriseerd verkeer wordt aangemoedigd om doordachte verplaatsingen te maken, in functie van hun bestemming. Voetgangers en fietsers kunnen zich daarentegen nog steeds vrijuit verplaatsen.

Voor de vrijgekomen publieke ruimte, zoeken we een nieuwe invulling. Op die manier bouwen we verder aan een aantrekkelijke, leefbare en bruisende stad.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.