Waarom een renovatiemasterplan?

Heel wat appartementsgebouwen zijn verouderd en staan dan ook voor een grondige renovatie. Vaak weten mede-eigenaars niet waar te beginnen. Het renovatiemasterplan dat een duidelijk totaaladvies met prioriteiten geeft, kan hierbij helpen.

Het renovatiemasterplan is een waardevol hulpmiddel en biedt jullie een gedetailleerd overzicht van welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd om het gebouw te onderhouden en welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd om het gebouw om te bouwen tot een comfortabel en toekomstbestendig appartementsgebouw.

Het renovatiemasterplan geeft een logisch stappenplan met de noodzakelijke renovatieacties op korte en lange termijn. Zo vermijden jullie lock-ins, maatregelen die nadien een belemmering vormen bij de uitvoering van andere maatregelen. Voorbeelden : isoleer eerst het dak en leg er nadien zonnepanelen op en niet andersom, of jullie dak isoleren om dan nadien te moeten vaststellen dat er nog asbest zit in het onderdak.

Een renovatiemasterplan leidt niet tot verplichtingen! Jullie, de eigenaars van het appartementsgebouw, beslissen welke werken er worden uitgevoerd en in welke volgorde.

Daarnaast laten jullie natuurlijk een renovatiemasterplan opstellen als een waardevol hulpmiddel om in de volgende jaren bepaalde renovaties te plannen die het appartementsgebouwen en zijn appartementen meer comfort en waarde geven.

Een premie voor het opstellen van het renovatiemasterplan is beschikbaar. Voor appartementsgebouwen vanaf 15 wooneenheden kan een premie bij VEKA (Renovatiemasterplan voor appartementsgebouwen | Vlaanderen.be) worden verkregen. Appartementsgebouwen met minder dan 15 wooneenheden kunnen via Energiehuis Oostende een financiƫle tussenkomst krijgen voor de opmaak van hun renovatiemasterplan. Voor de uiteindelijke renovatie kan de individuele eigenaar en de VME rekenen op de Mijn VerbouwPremie en Mijn VerbouwLening bij Energiehuis Oostende.
 

IK HEB INTERESSE IN DE OPMAAK VAN EEN RENOVATIEMASTERPLAN VOOR MIJN APPARTEMENTSGEBOUW

 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.