Wat is er gewijzigd?

Hoofdthemas

4 zones

Sinds 8 juni 2023 is het centrum opgedeeld in vier zones. Er is geen doorgang meer mogelijk tussen de verschillende met de wagen of voor gemotoriseerd verkeer. Alle zones zijn wel steeds bereikbaar met de wagen via de Van iseghemlaan, de Visserskaai, de Vindictivelaan en de Leopold II-laan.

Aan de kant van het Leopoldpark naar de Visserskaai is er ter hoogte van de Kapellestraat geen doorgang meer mogelijk voor gemotoriseerd verkeer. Dit was al een voetgangerszone, maar werd nu ook infrastructureel aangepast.

Daarnaast werd een gelijkaardige ingreep gedaan in de Breidelstraat tussen het Mijnplein en de Groentemarkt, in de Witte Nonnenstraat (tussen de zone Langestraat en zone Grote Post) en in de Sint-Sebastiaansstraat (tussen Mijnplein en zone Sint-Petrus- en -Paulusplein).

Het historisch centrum blijft steeds bereikbaar voor wie zich te voet of met de fiets verplaatst. Wie met de auto naar het stadscentrum rijdt of dat centrum wil verlaten, moet in een aantal gevallen zijn reisweg aanpassen.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende zones en de wijzigingen per zone.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.