Wat verandert er?

Hoofdthemas

4 zones

Vanaf 8 juni 2023 wordt het centrum opgedeeld in vier zones. Er is geen doorgang meer mogelijk tussen de verschillende met de wagen of voor gemotoriseerd verkeer. Alle zones zijn wel steeds bereikbaar met de wagen via de Van iseghemlaan, de Visserskaai, de Vindictivelaan en de Leopold II-laan.

Aan de kant van het Leopoldpark naar de Visserskaai zal er ter hoogte van de Kapellestraat geen doorgang meer mogelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Dit was al een voetgangerszone, maar wordt nu ook infrastructureel aangepast.

Daarnaast wordt een gelijkaardige ingreep gedaan in de Breidelstraat tussen het Mijnplein en de Groentemarkt, in de Witte Nonnenstraat (tussen de zone Langestraat en zone Grote Post) en in de Sint-Sebastiaansstraat (tussen Mijnplein en zone Sint-Petrus- en -Paulusplein).

Het historisch centrum blijft steeds bereikbaar voor wie zich te voet of met de fiets verplaatst. Wie met de auto naar het stadscentrum rijdt of dat centrum wil verlaten, zal in een aantal gevallen zijn reisweg moeten aanpassen.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende zones en de wijzigingen per zone.