Waterkwaliteit: monitoring en informatie

Hoofdthemas

Bij ons staat de veiligheid van zwemmers voorop. Daarom wordt de waterkwaliteit continu gemonitord. Je kan de actuele waterkwaliteit eenvoudig bekijken via deze website: www.kwaliteitzwemwater.be.

Hoe weet u of de waterkwaliteit goed is?

Wanneer de waterkwaliteit onder de norm is, wordt dit duidelijk aangegeven op het strand. Dit betekent dat je altijd op de hoogte bent van de situatie voordat je het water in gaat.

Wat gebeurt er bij slechte waterkwaliteit?

Indien de waterkwaliteit slecht is, zal dit duidelijk aangeduid staan op informatieborden op het strand. In geval van zeer slechte waterkwaliteit kan er zelfs een zwemverbod gelden. Dit wordt als volgt kenbaar gemaakt:

  • Borden op de dijk: Hierop wordt het zwemverbod aangegeven.
  • Rode vlag: Een gehesen rode vlag waarschuwt dat zwemmen verboden is.
  • Actieve interventie door redders: Redders zullen indien nodig baders uit het water halen om hun veiligheid te waarborgen.

Blijf altijd geïnformeerd en zwem veilig door regelmatig de waterkwaliteit te controleren via de genoemde website en de aanwijzingen op het strand te volgen. Veiligheid gaat voor alles!

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.