Stad Oostende laat kinderen dromen met nieuwe wedstrijd

We organiseren een nieuwe wedstrijd 'Dromen van Oostende' voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Stadsfiguurtje James roept alle dromers op om hun grootste wens in te zenden. Dat kan van 11 tot 31 december. De Kindergemeenteraad kiest de mooiste droom die de Stad in vervulling zal laten gaan.

Wat zien onze jongste inwoners als ze rond zich kijken in Oostende? En wat zouden ze eens wíllen zien, proeven, veranderen of beleven in hun wildste dromen? Een nacht doorbrengen op zeilschip Mercator? Verstoppertje spelen in de cinema? Of een DJ-set draaien op Ostend Beach? Kinderen hebben eindeloze fantasie en zien vaak wat volwassenen niet zien. Stad Oostende wil die fantasie aanwakkeren en laat kinderen dromen.

Dromen inzenden

In de magische eindejaarsperiode, gaat stadsfiguurtje James met een 'droomteam' langs in de Oostendse scholen om kinderen enthousiast te maken voor de wedstrijd. Ze kunnen hun droom inzenden via de brievenbus in de deelnemende scholen, in de inkomhal van het Stadhuis en in de bibliotheek. Bovendien kunnen ze de droom ook online inzenden, met een droomformulier of een filmpje.

Dromen kunnen de zotste kanten op gaan. Er zijn wel drie gouden regels:

  • We moeten de droom kunnen waarmaken in Oostende. De Eiffeltoren beklimmen zit er dus niet in.
  • De droom moet goed leesbaar of verstaanbaar zijn. Haal dus je mooiste handschrift boven.
  • De contactgegevens van je ouders of voogd moeten erbij staan. Want stel je eens voor dat je wint en we je niet kunnen bereiken.

Een jury zal alle dromen grondig bekijken en selecteert een top 10. Hoe origineler, hoe beter! We doen er alles aan om de zotste droom te vervullen, maar we moeten wel rekening houden met de haalbaarheid.

Kindergemeenteraad kiest de winnende droom

In de Kindergemeenteraad zitten kinderen uit het vijfde leerjaar van verschillende Oostendse scholen. De perfecte jury dus om de top 10 van de mooiste dromen te beoordelen. In de zitting van 21 februari beslist De Kindergemeenteraad welke droom we in vervulling laten gaan. Eens de winnende droom bekend is, gooit Stad Oostende alles in de strijd om die waar te maken.

Praktisch

Dromen inzenden kan van 11 december tot en met 31 december

  • Via de brievenbus op de deelnemende school
  • In de inkomhal van het Stadhuis
  • In de bibliotheek
  • Online op www.oostende.be/dromen

Hou www.oostende.be/dromen in de gaten voor meer info in de aanloop naar de wedstrijd.

Gepubliceerd op vrijdag 17 november 2023 11.07 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.